Le chant du loup (2019)

    En fransk ubåd bliver midtpunkt i en pludselig international krise med nuklear risiko. Ombord er en specialist, der kan høre de mindste detaljer i havet.


    DEN GODE HØRELSE

    Med et på alle måder (desværre) højaktuelt tema om nuklear risiko fra russisk side serverer denne franske ubåds-thriller sine 115 minutters spænding. Og det er – i glimt – både medvirkende og troværdigt.

     

    Små lyddetaljer

    Militær-lytteeksperten Chanteraide kan høre selv de mindste detaljer i det omkringliggende hav, når han er med ombord på den franske hærs ubåd. Men cheferne betvivler hans evner, efter at han næsten har kostet en ubåd via en forfejlet forudsigelse. Derfor skal Chanteraide nu bevise sit værd igen... og helst inden næste mission, der meget vel kan have verdensfreden som omdrejningspunkt.

     

    Intensiteten varer ikke ved

    "Le chant du loup" er bedst i de første tre kvarters tid. Her er der endnu en vis ro og fascinationskraft over det centrale – og lidt anderledes – militærlytte-eksperttema. Men det er desværre ikke en intensitet, der varer ved. "Stille og roligt" – det vil sige: Med pomp og pragt – tager et svulstigt, overstyret lyddesign og en evigt passivt-aggressiv underlægningsmusik af tomandandy nemlig over.

     

    Lyden som rygrad

    Og det er især et problem, fordi rygraden i historien centerer sig om lyd – og vel at mærke lyd, der kræver ultimativ omkringliggende stilhed at opfange. Hermed bliver lydbilledet så meget desto mere demonstrativt ætsende på filmoplevelsen. En række klichéer til lands (med bl.a. en kærlighed-ved-første-blik-forelskelse) falder tungt og utroværdigt i helheden.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, Frankrig, Thriller, Action, Science Fiction, Skibe på film, Fly på film, 115 min.

    Dansk titel: Ulvehylet
    Instr: Antonin Baudry Prod: Alain Attal, Ardavan Safaee, Jérôme Seydoux Manus: Antonin Baudry Foto: Pierre Cottereau Klip: Nassim Gordji Tehrani, Saar Klein Mus: tomandandy