Next of Kin (1989)

  Chicago-betjenten Truman søger forbryderen, der slog hans bror ihjel. Men hans anden bror er godt i gang med samme ærinde – i ren selvtægt.


  FLOT, MEN ULTRATYNDT

  Oplev hér Patrick Swayze i 80'er-storhedstiden – denne gang som Chicago-betjenten Truman, der er godt gal i knoppen over, at hans bror er blevet slået ihjel af væmmelige storby-italienske mafia-bagmænd. Men efter at have besøgt sin familie i udkants-USA, erfarer Truman, at han ikke er den eneste, der jager gerningsmanden.

   

  Øje for øje

  Trumans udkants-dumme (familien er meget firkantet beskrevet) bror Briar er også på banen, og han er af den gamle skole, hvor øje-for-øje-mentaliteten gælder. Kan Truman beskytte Briar, samtidig med at han passer sit travle arbejde som storbybetjent?

   

  Teknisk yderst habil

  "Next of Kin" er i veteraninstruktør John Irvins iscenesættelse teknisk yderst habil. Det afføder fede actionscener i en timing, der sidder lige i skabet. Til gengæld er manuskriptet hullet som en si og tyndt som en kop te kogt for tiende gang på samme brev.

   

  Underholdningen er sikret

  Underholdningen er dog sikret, ikke mindst fordi en lang række (kommende) stjerneskuespillere har fundet vej til den uligevægtige produktion: Liam Neeson er udkants-bror med den propre næve, Ben Stiller mafia-bagmandens søn (!), og Bill Paxton bror nr. 2, der dog ryger i svinget tidligt i handlingen.

   

  Den forventelige vare

  Læg hertil en lang række små biroller, der alle – trods det åbenlyst dumme i både historie og replikvekslinger – leverer den forventelige vare. Masser af sovset underlægningsmusik tynger de forudsigelige og grundlæggende dumme begivenheder yderligere i knæ.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, USA, Thriller, Krimi, Action, Biler på film, 108 min.

  Dansk titel: Hævntørst
  Instr: John Irvin Prod: Les Alexander, Don Enright Manus: Michael Jenning Foto: Steven Poster Klip: Peter Honess Mus: Jack Nitzsche