The Headless Ghost (1959)

  Tre djærve teenagere bliver fanget på et gammelt slot. Her møder de et hovedløst spøgelse – måske kan de hjælpe med at finde den tabte knold?


  MAN TAGER SIG TIL HOVEDET....

  +  PLUS:

  -MINUS: manus | replikker | effekter | idéforladt

   

  Tre meget voksent udseende (!) teenagere, herunder Ingrid fra København, er på rundvisning på et gammelt slot. Snart bliver de efterladt, da portene lukker om aftenen – men det er de slet ikke kede af. De har nemlig hørt, at det spøger på slottet, og det vil de gerne opleve up front.

   

  Et hovedløst spøgelse

  Og ganske rigtigt... det viser sig, at der render et hovedløst spøgelse rundt i de mørke og hemmelighedsfulde slotsgange. Men spøgelset er ikke alene. Ud af slottets mandshøje malerier træder portrætterne fulde af støv og historie. Det sjove ved det hele er, at det faktisk slet ikke er spor skræmmende.

   

  Det holder hårdt!

  Med sin blot timelange spilletid er "The Headless Ghost" til at komme igennem, men det holder stadig hårdt! Manuskriptet er papirstyndt, replikkerne (og begivenhederne i det hele taget) falder fuldstændig idéforladt, og effekterne er jammerligt ringe.

   

  Uden charme

  Der skulle ikke så meget til, før filmen kunne have været tilført blot en anelse charme i det skæve "voksengyser"-plot, men der er ingen tegn overhovedet på at ville føre begivenhederne blot lige over bundgrænsen. Med forventeligt rigelige mængder meget svulstig underlægningsmusik af den i øvrigt meget habile komponist Gerard Schurmann.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1959, Storbritannien, Komedie, Gyser, Teenagere, 62 min.

  Dansk titel: The Headless Ghost
  Instr: Peter Graham Scott Prod: Jack Greenwood Manus: Aben Kandel, Herman Cohen Foto: John Wiles Klip: Bernard Gribble Mus: Gerard Schurmann
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation