Beneath Hill 60 (2010)

  Belgien, 1916: En gruppe australske soldater graver enorme tunnelgange under tyske lejre. Planen er at sprænge alt i luften.


  DEEP DOWN BELOW...

  "Beneath Hill 60" fortæller et af det virkelige livs helt store krigsdramaer: På de belgiske slagmarker under 1. verdenskrig får en deling australske soldater til opgave at undergrave tyskerne. Eller rettere grave tunneller deep down below, så man kan placere enorme ladninger sprængstof.

   

  Med krum hals

  Det er en opgave, som Oliver Greenwood går til med krum hals. Og man skal ikke være klaustrofobisk anlagt, når man kravler rundt i de fugtige, iltfattige og evigt sammenstyrtningstruede gange. Samtidig lytter fjenden på leren... var der ikke noget, der bankede?

   

  En stærk og en svag side

  Filmen har en rigtig stærk og en mere svag side: Den stærke er centreret om et lyd- og krigsbillede helt uden musik og med fokus på angstens koldsved, stilheden og krigens puls oplevet med metervis af lers distance.

   

  Melodramatiske overdrev

  Den svage side er mere "klassisk uopfindsom" historiefortælling, der garnerer de lidt for melodramatisk overdrevne krigsoplevelser og flashbacks til den lykkelige tid hjemme i Australien med begivenheds-foregribende stemningsmusik.

   

  Markant indsigt

  Sekvenserne i det stærke udgangspunkt er præget af en markant og smittende indsigt i krigens gru, hvorimod sekvenserne i det svage tynger filmen i knæ og udflader oplevelsen en hel del.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, Australien, Drama, Historie, Krig, Teenagere, 122 min.

  Dansk titel: Beneath Hill 60
  Instr: Jeremy Sims Prod: Bill Leimbach Manus: David Roach Foto: Toby Oliver Klip: Dany Cooper Mus: Cezary Skubiszewski