Son of Rambow (2007)

    To meget forskellige drenge bliver venner henover en sommer i begyndelsen af 80'erne. Sammen vil de forsøge at skabe en film inspireret af Sylvester Stallones 'First Blood'.


    HJERTET PÅ RETTE STED

    Kreativ, idérig og grundlæggende charmerende hjertelig børnefilm, der tager sig metafilmisk kærligt at to drenges flirt med filmmediet i Storbritannien i begyndelsen af 1980'erne. De er meget forskellige, men finder alligevel sammen om den fælles passion: At skabe en film inspireret af den første Rambo-film med Sylvester Stallone, First Blood (1982).

     

    Mange bump på vejen

    Der er mange bump på vejen, især er den mindste af drengene, Will Proudfoot, hæmmet af at være barn i en familie med en alenemor, der underkaster sig en asketisk rettroende religiøs sekt, hvor intet er tilladt. Omvendt er den lidt større af knægtene, Lee Carrter, en rebel af en anden verden. Men han er alligevel i besiddelse af nok frækhed til at få dem begge ud over stepperne... Undervejs får drengenes skole besøg af en fransk udvekslingsklasse, og her skal en blandt pigerne meget populær teenager vise sig at have potentiale som amatørfilmens stjerne.

     

    Sød, sprød og oprigtig

    "Son of Rambow" er sød, sprød og oprigtig – båret af to herlige præstationer af hhv. Bill Milner og Will Poulter – og komedien ejer en smittende entusiasme udi børnefantasi uden grænser. Her er den visuelle stil fuld af farver og sjove vinkler på begivenhederne. Amatørfilmprojektet gør flittig brug af referencer til Rambo-universet, så her er også masser af sjove detaljer for genre-aficionados.

     

    Eksplicit, ukritisk musikunderlægning

    Beklageligvis går rigtig meget af autenticiteten og fantasien fløjten som følge af en alt for eksplicit og ukritisk over-anvendelse af underlægningsmusik. Lad os dog selv – herunder ikke mindst børnene – selv forme tanker og perspektiver på begivenhederne, i stedet for at tynge underbevidstheden i knæ af forudprogrammerede stemnings-retninger.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, Storbritannien, Komedie, Action, Eventyr, Børn på film, Teenagere, Coming of Age, 96 min.

    Dansk titel: Son of Rambow
    Instr: Garth Jennings Prod: Trevor Evans, Nick Goldsmith Manus: Garth Jennings Foto: Jess Hall Klip: Dominic Leung Mus: Joby Talbot