Funny Farm (1988)

    Da et ægtepar skifter bylivet ud med landlig idyl, skal det snart vise sig, at især de mange landsbytosser bliver en større udfordring end ventet.


    KOMISK TÆFT

    Blandt skuespiller Chevy Chases mere helstøbte komiske optrædener finder vi "Funny Farm" fra 1988. I det hele taget er komedien veloplagt med en sprød, smittende humor – og i omgivelser, som det virkelig lykkes at gøre eventyrlige.

     

    Fred og fordragelighed, men...

    Ægteparret Andy og Elizabeth Farmer har endelig taget den store beslutning: At flytte fra storby til landlig idyl. Og til at begynde med ånder alt da også fred og fordragelighed. Men snart skal det alligevel vise sig, at især de mange landsbytosser bliver en større udfordring end ventet.

     

    En intern forfatterkamp

    Samtidig har Andy og Elizabeth en intern kamp kørende – et af filmens mest veloplagte islæt: Andy er forfatter, men har problemer med at komme i gang med skriveriet. Hvorimod Elizabeth viser sig at have talent for at skrive børnebøger. En af filmens morsomste sekvenser opstår, da Andy tvangsplacerer Elizabeth i en lænestol og beder hende læse det nyeste, "sprøde" manus...

     

    Charmen intakt helt i mål

    Birollegalleriet tæller herlige navne som Kevin O'Morrison (som den lalleglade sherif Ledbetter, der ikke kan køre bil) og William Duell som den uvillige veranda-vejviser. Flot fotograferet og stemningsfuld komedie, der dog – helt som forventet – periodisk er totalt overstadig... Men charmen er intakt helt i mål.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1988, USA, Komedie, Dyr på film, Biler på film, 101 min.

    Dansk titel: Funny Farm
    Instr: George Roy Hill Prod: Robert Crawford Jr. Manus: Jeffrey Boam Baseret på: nog af Jay Cronley Foto: Miroslav Ondrícek Klip: Alan Heim Mus: Elmer Bernstein