Masters of the Universe (1987)

  Et heroisk muskelbundt og hans hjælpere rejser på kryds og tværs af galakser i kamp for det gode mod en ond hersker.


  UBEHJÆLPSOM KITSCH

  +  PLUS: det primitive som underholdningsværdi

  -MINUS: spil | produktionsdesign | manus

   

  En række populære plastik-legetøjsfigurer fik her deres egen film: "Masters of the Universe" er et ubehjælpsomt og ufrivilligt komisk epos, hvor de gode kæmper mod den onde hersker, Skeleton, der er selvoptaget og magtliderlig, at hele universet i princippet er i risiko for at brænde ud.

   

  Konstant shirtless He-Man

  Ført an af Dolph Lundgrens blonde og konstant shirtless He-Man må den lille gruppe gode kæmpere således gennem ild, vand og tid. Det bringer dem til vores planet, Jorden, hvor et par almindelige dødelige kommer med i kampen.

   

  Det absolutte univers-herredømme

  Men kan de klare Skeleton og hans hjælpere, der absolut ikke skyr nogen midler i drømmen om det absolutte univers-herredømme? Det kommer i hvert fald til at kræve sin He-Man (m/k).

   

  Særdeles primitivt

  Særdeles primitivt og lattervækkende produktionsdesign med en scenografi, der skriger til himlen af pap og tegnede baggrunde. Det havde muligvis fungeret, hvis udgangspunktet havde været en parodi på alle de genrekolleger, som "Masters of the Universe" tydeligvis har hentet inspiration fra.

   

  "Morsomme" indfald

  Her tænkes især på Star Wars (1977), Back to the Future (1985) og E.T. (1982). Men det er – vistnok – ganske alvorligt ment, selvom der ind imellem er åbenlyse "morsomme" indfald.

   

  Dramaet og magien udebliver

  Spillet er jukset, dramaet og magien udebliver. Tilbage er den åbenlyse fascination ved at betragte det primitive som en lidt akavet underholdningsform i sig selv. Med drønende Bill Conti-musik, igen inspirereret af bl.a. John Williams' genretoner.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1987, USA, Fantasi, Eventyr, Action, Science Fiction, 106 min.

  Dansk titel:
  Instr: Gary Goddard Prod: Yoram Globus, Menahem Golan Manus: David Odell Foto: Hanania Baer Klip: Anne V. Coates Mus: Bill Conti
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation