Lionheart (1990)

    En godhjertet ekssoldat udnytter sine evner i avancerede gadekampe til at rejse penge til sin økonomisk trængte bror.


    SPARK I ØJENHØJDE

    Der er både damer, barneskæbner – og æren – på højkant, når Jean-Claude Van Dammes ekssoldat Lyon trækker i arbejdstøjet. Han slår nemlig en særdeles proper næve og serverer et mindst ligeså effektivt højspark, og dét kan udnyttes som indtjeningskilde i uofficielle gadekampe.

     

    Knytnæverne skruet rigtigt på

    Det gælder således om at have knytnæverne skruet rigtigt på, men tankerne, der ligger bag Lyons ihærdighed er langt mere ædle end det dyriske slagssmål: Han vil samle penge til sin økonimisk trængte bror. Måske kan han i mellemtiden (gen)vinde sin udkårnes hjerte?

     

    Kører i ring

    "Lionheart" kører på mange måder i ring – uden rigtig at komme ud af stedet. Derfor opleves filmen også som en god halv time for lang. En af underholdningsværdierne ligger til gengæld i at betragte den vulgære historie og den ligeså vulgære fortællestil – det er sine steder på det nærmeste en "hyldest" til dårlig smag.

     

    90'er-charme

    Men ind imellem glider det bare for Lyon og "Lionheart", især i den passable action, der også rækker lidt udenfor de intetsigende gadekampe. Og så er der bare noget 90'er-charme (og kitsch) over Van Dammes ekstremt stramtsiddende t-shirt i silkeblødt fotograferede omgivelser.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1990, USA, Action, Krimi, Drama, 108 min.

    Dansk titel: Lion – the Streetfighter
    Instr: Sheldon Lettich Prod: Eric Karson, Ash R. Shah Manus: Jean-Claude Van Damme, Sheldon Lettich Klip: Robert C. New Mus: John Scott