7 prisioneiros (2021)

  18-årige Mateus tager et job på en skraldeplads i São Paulo, men fanges i et storkriminelt spil centreret om menneskehandel.


  UNG I ARBEJDE...

  +  PLUS: locations | afmagts-stemning | afdæmpet musik

  -MINUS: amatørspil | enkelte situationer mangler tæft

   

  En gruppe unge mænd, herunder 18-årige Mateus, tager håbefulde til São Paulo i forsøget på at tjene penge til deres fattige familier på landet. Men da de er landet på jernsorterings-skraldepladsen i byen, erfarer de hurtigt, at pladschefen Luca er dybt involveret i mafiaens menneskehandel.

   

  Reelt fængslet

  De unge mænd bliver nu selv fanget i den grundigt sikrede skraldeplads-verden. Pladschefen har under ingen omstændigheder tænkt sig at slippe dem fri – reelt er de fængslet, men Mateus får en uventet chance for at stige i graderne. Spørgsmålet er, om han kan lade sine venner i stikken?

   

  Jern all over

  "7 prisioneiros" vinder meget terræn på sine håbløshedens locations med jern all over og ingen kære mor. Afmagts-stemningen er til at tage og føle på og er meget dygtigt skildret såvel fotografisk som i de unge mænds tiltagende frustrede ansigter.

   

  Træffer de "rigtige" valg

  Filmen er også dygtig til at træffe de "rigtige" valg i nogle for hovedpersonen Mateus svære beslutninger. Hermed forbliver troværdigheden intakt helt i mål – inklusive den tankevækkende og begavet konstruerede slutning.

   

  Let til jævnt ubehjælpsomt

  Undervejs er der scener af let til jævn ubehjælpsom karakter, som oftest med udgangspunkt i de unge amatørspilleres ikke helt sublime spil. Rodrigo Santoro er filmens star og præsterer betagende som skurken Luca. Musikken er behageligt afdæmpet det meste af tiden.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2021, Brasilien, Drama, Krimi, Teenagere, 93 min.

  Dansk titel: 7 Prisoners
  Instr: Alexandre Moratto Prod: Ramin Bahrani, Andrea Barata Ribeiro, Fernando Meirelles, Alexandre Moratto Manus: Thayná Mantesso, Alexandre Moratto Foto: João Gabriel de Queiroz Klip: Germano de Oliveira
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation