Breaking Bad [3] (2010)

  En kræftsyg kemilærer og familiefar giver fanden i hele verden og indleder en sofistikeret kriminel løbebane.


  ABSURDE KRUMSPRING

  Sammenhængende i denne serie:

  Breaking Bad [1] (2008)
  Breaking Bad [2] (2009)
  Breaking Bad [3] (2010)
  Breaking Bad [4] (2011)
  Breaking Bad [5] (2013)

  Højdepunktsoplevelserne står stadig i kø i tredje sæson af den utrætteligt uforudsigelige "Breaking Bad". Serveret med en uudtømmelig sprød fantasi, tør humor og aparte kriminaltematik sørger serien for at fastholde sit jerngreb og ultimative tiltrækningskraft.

  Gennemgående ro
  Stilen er gennemgående rolig. Heri ligger seriens gennemslagskraft: At formidle hovedpersonernes absurde krumspring udi kriminalitetens stress - uden på nogen måde at forfalde til det prætentiøse. Hver episode indledes af lyrisk delikatesse, når uklare nærbilleder ledsages af gådefulde reallyde - en sikker appetitvækker på episodens kausalitet.

  Ikke helt efter bogen
  I tredje sæson bliver Walters amfetaminproduktion sat i system. Den uforudsigelige bagmand har lagt en plan for masseproduktion - men planen går ikke helt efter bogen.
   

  En svær knibe

  Walters svoger Hank havner i en svær knibe, da han bliver skudt og nærved dør i en dramatisk gunfight på en parkeringsplads. Da Walters kone Skyler foreslår, at hun og Walter kan finansiere Hanks genoptræning, bliver det begyndelsen til endnu en række absurde krumspring i det utrætteligt fascinerende set up.

  Fornem balance
  Sæsonen balancerer fornemt mellem det råt kriminelle og det blødt emotionelle med familieliv, kræftsygdom og masser af løgne. Der er dog kommet mere kontant afregning over historierne: Masseproduktionen af amfetamin i sterile omgivelser udgør en anderledes form for fast arbejde, og det fylder mere i denne sæson. Skuespillet er pletfrit, stadig fuld af intensitet i seriens uendelige dobbelthed.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023