Reasonable Doubt (2014)

  En succesfuld advokat havner i alvorlig knibe, da han i beruset tilstand kører en mand ned. Men måske er han i virkeligheden ikke særlig skyldig.


  TAMT KOGEPUNKT

  Udsøgt ligegyldig genrethriller med høj puls, højt tempo og høj forudsigelighedsgrad. Den unge advokat, Mitch Brockden, har succes i retssalen og på hjemmefronten, hvor en lille krøltop pryder vuggen og mors favn.

  Spritbillist
  Men en aften falder Mitch for fristelsen at køre hjem fra en bytur i fuld tilstand. Skæbnen vil, at han påkører en mand i det vinterglatte Chicago, og for ikke at få lagt sin karriere i ruiner, vælger Mitch at køre fra stedet.

  En sag med et twist
  Inden da har han ringet fra en telefonboks og bestilt en ambulance. Da Mitch senere involverer sig i retssagen, hvor den hovedmistænkte, sorte Clinton Davis, krydsforhøres, bliver det magtpåliggende for Mitch, at Clinton skal gå fri.

  Ikke ligefrem klassens duks
  Alt er nu i den skønneste orden, Mitch har sørget for alle tiders historie, og Clinton går fri. Men ak: Det skal nu langsomt, men sikkert vise sig, at Clinton vist ikke ligefrem er klassens duks..

  Tam thriller
  Dygtigt filmhåndværk, god timing og professionelt skemalagt skuespil sørger for det helt basale i en generelt tam thriller helt uden drift imod noget anderledes.

  Kvælende lydbillede
  Dominic Cooper og Samuel L. Jackson er skæve skygger af sig selv i det plat forudsigelige plot - og musikken tordner bogstavelig talt fra ende til anden i et helt igennem kvælende lydbillede.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2014, Canada, Tyskland, USA, Thriller, Krimi, 91 min.

  Dansk titel: Reasonable Doubt
  Instr: Peter Howitt Prod: Frank Buchs, Fredrik Malmberg, Silvio Muraglia, David Valleau Manus: Peter A. Dowling Foto: Brian Pearson Klip: Richard Schwadel Mus: James Jandrisch