The Education of Charlie Banks (2007)

  Universitetsstuderende Charlie får røven på komedie, da en gammel plageånd dukker op igen og vil "lege venner".


  SPIDSFINDIGHEDER

  Jesse Eisenberg er i sig selv en hel del kejtet, derfor er han også et godt valg til titelrollen: Charlie Banks er nemlig en kejtet universitetsstuderende, der er nem at påvirke. Det erfarer han selv på den hårde måde i mødet med den smarte, rå Mick.

   

  Sit gamle, utilregnelige jeg

  Mick er damernes ven, men samtidig også uhyre voldelig. voldelig, at Charlie melder ham, så han havner bag tremmer. Men Charlie fortryder og ændrer sin forklaring, så Mick kommer ud igen. Snart sidder Mick på kollegieværelset og er sit gamle, utilregnelige jeg... What to do?

   

  En række spidsfindigheder

  "The Education of Charlie Banks" rummer en række spidsfindigheder og skæve indfaldsvinkler, der gør filmoplevelsen interessant. Pænt spil formidler den uforudsigelige historie, så man får smil på læberne, men det er samtidig vanskeligt helt at identificere sig.

   

  Stritter i for mange retninger

  Det skyldes i nogen grad, at herlighederne stritter i for mange retninger, så man som tilskuer mister følingen med de skæve personligheder og deres flirts med både det modsatte køn, volden (for Micks vedkommende) og voksendommens prøvelser.

   

  Sprødt 70'er-tidsbillede

  Tidsbilledet af 70'ernes New York er ganske sprødt – dog er der anvendt for mange (tidstypiske) popsange som stemningsindikatorer.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Drama, 100 min.

  Dansk titel: The Education of Charlie Banks
  Instr: Fred Durst Prod: Marisa Polvino Manus: Peter Elkoff Foto: Alex Nepomniaschy Klip: Eric L. Beason Mus: John Swihart