Den store aktion (1994)

  Narkopolitiet på Vesterbro planlægger en storstilet aktion mod formodede bagmænd i hjertet af København.


  KAMPEN MOD NARKOEN

  + PLUS: fluen på væggen-stil | uden filter | autenticitet
  -MINUS: -

   

  Senere i 90'erne filmede DR-dokumentaristen Lars Engels politiet på Station 1 på Vesterbro over 14 timelange episoder i den vanedannende gode Historier fra en politistation (2000). Men allerede her i 1994 fik vi en selvstændig dokumentar om Vesterbro-narkopolitiet og deres indædte aktion for at få narkohandlen i København decimeret.

   

  Overvågning i Istedgade

  Vi følger politiets planlægning, hvordan de søger adgange til lejligheder med udsigt til væsentlige baggårde, så de kan overvåge - og til sidst den konkrete aktion, hvor talrige politifolk stormer en klub fuld af potentielle stofhandlere.

   

  Svensker død af overdosis

  Her er ikke så mange afstikkere, som vi ser det i "Historier fra en politistation", men vi kommer dog ud blandt prostituerede og med på et hotel i Istedgade, hvor en svensker er død af en overdosis. Typisk for Lars Engels' filterløse, ærlige tilgang ser vi i glimt det nøgne lig.

   

  Raffineret dokumentarisme

  Holdt i en autenticitetssøgende tone, uden fortællerstemme eller interviews og stort set uden underlægningsmusik byder "Den store aktion" på meget raffineret og uslebet politi-dokumentarisme fra en dagligdag blandt københavnske kriminelle.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1994, Danmark/TV, Dokumentar, Krimi, 59 min.

  Dansk titel: Den store aktion
  Instr: Lars Engels Prod: Preben Wilhjelm Manus: Lars Engels Foto: Lars Schou Klip: Søren Lyngsgaard Mus: Fini Høstrup
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation