Hush (1998)

  Et ungt og snart barslende par flytter på landet til hans mor. Men den gamle har et noget betændt forhold til svigerdatteren.


  MORS VILJE

  Svulstigt - og i nogen grad ubehjælpsomt - fortalt thriller, der virkelig forstår at trække sine overdrivelser så langt ud i hampen, at det bliver decideret latterligt.

   

  En vis elegance

  Men "Hush" ejer også en vis elegance i sin æstetik: Bølgende brakmarker foran statuarisk ranch, mørke og hemmelighsfulde lyssætninger i bessemors stuer - alt sammen noget, der højner filmoplevelsen over det regulært ynkelige.

   

  Onde hensigter?

  Jessica Langes bessemor Martha tager imod med åbne arme, da sønnike Jackson og hans kæreste Helen vælger at flytte på landet for at gifte sig og stifte familie. Alt ånder fred og idyl - eller gør det? Snart begynder tvivlen at melde sig: Hvorfor er Martha så emsig, og hvad er egentlig hendes hensigter?

   

  Meget let at gennemskue

  Man fornemmer tidligt, at "Hush" ikke bliver en film, man vil mindes for en høj grad af troværdighed. Faktisk er det let at gennemskue plottet og psykopatien bag Marthas maske efter få minutter.

   

  Hardcore besse-bitch

  Overspillet er eklatant, selvom det ikke er decideret dårligt: Jessica Lange morer sig tydeligvis ved at spille hardcore besse-bitch - og hun udgør utvivlsomt filmens mest underholdende personlighed - alle tåbeligheder taget i betragtning.

   

  Pladder-amerikansk

  Mere udvandet og pladder-amerikansk er kæreste-spillet mellem Gwyneth Paltrow og Johnathon Schaech (for ikke at glemme oldemor Alice, spillet af Nina Foch). Med forventeligt rigelige toner af Christopher Young til at sikre stemningerne!  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1998, USA, Thriller, Drama, 96 min.

  Dansk titel: Hush
  Instr: Jonathan Darby Prod: Douglas Wick Manus: Jonathan Darby, Jane Rusconi Foto: Andrew Dunn Klip: Lynzee Klingman, Robert Leighton, Dan Rae Mus: Chistopher Young