Judge Dredd (1995)

  I en fjern fremtid er menneskene hensat til megabyer, hvor loven styres af "dommere". Men en dag dømmes en af de bedste dommere på falske beviser.


  ACTION PÅ ALLE KEDLER

  Sammenhængende film:

  Judge Dredd (1995)

  Dredd (2012)

   

  Sylvester Stallone, kaldet Sly, ses her ekstra strammasket og udstyret med stålreplikker, som han beredvilligt kaster omkring sig med. I Danny Cannons ambitiøst futuristiske actioneventyr er der nemlig ingen nåde. Det må selv Sly sande.

  Helvede er løs
  Sly spiller den frygtede Judge Dredd, der håndhæver loven i en af fremtidens enorme megabyer. Men da Dredds familiære fjende dukker op og får Dredd sat bag tremmer på falske beviser, er helvede løs i Megaby.

  Skylden på rette sted
  Heldigvis har Dredd en snarrådig kvindelig dommerkollega, der kan rede trådene ud i den stygge sag og få placeret skylden på rette sted. Selvfølgelig med Dredds fysiske hjælp.

  Ude af balance
  Filmen er overstadig og ude af balance i sin ekstreme energi. Iscenesættelsen kører for tidligt af sporet, niveauet daler hurtigt på alle felter, teknisk og i skuespillet. Den største oplevelse i filmen er Max von Sydows sympatiske birolle som Dredds opofrende chef.

  Brændt i begge ender
  Efterhånden som filmen bliver brændt i begge ender, mister den al den potentielle stemningsspænding, som historien umiddelbart godt kunne lægge op til.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024