Heartbreakers (2001)

  Mor og datter lever livet fedt ved at narre rige mænd til at gifte sig med dem. Men det kan også gå for vidt.


  UALMINDELIGT SPRUDLENDE KOMEDIE

  Man skal være gjort af et særligt stof, hvis man ikke bare trækker en enkelt gang på smilebåndet undervejs i denne særdeles veloplagte komedie.

  Gift og skilt på samlebånd
  Sigourney Weaver er virkelig helt vidunderligt morsom som ægteskabssvindleren, Max Conners, der tager alle beskidte kneb i brug for at blive gift med rige mænd - for siden hurtigst muligt at blive skilt fra dem igen, med krav om erstatning.

  Et millionæroffer
  Til at hjælpe sig i sine forehavener har Max datteren, Page. Efterhånden har de fået nok af de "halvrige" ofre. Derfor kaster kvinderne sig over millionæren, William Tensy, der tydeligvis er døden nær, når han hoster sine tobakslunger halvvejs ud af munden. En udfordrende opgave for det udspekulerede Conners-team.

  Ubetalelig humor

  Humoren er sine steder ubetalelig. Blandt de bedre sekvenser er Max' "russiske" optræden - Sigourney Weavers accent sidder lige i skabet! Gene Hackman folder sig ud som gennemført frastødende tobaksforkæmper og viser stort talent for det komiske. Ray Liotta er fin som en af de talrige frustrerede ægtemænd, der ikke vil lade sin store kærlighed glide fra sig.

  Overlang med klichéer
  Filmen lider en smule under de 123 minutters spilletid, der er lige i overkanten. Desværre bliver der pøset masser af klichéer ind i den sidste halve time. Det er den, vi godt kunne have undværet.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024