Jawline (2019)

    16-årige Austin Tester søger drømmen om at blive en indflydelsesrig, rig og berømt, såkaldt influencer.


    PERFEKTION FORDRES

    Teenagere, der higer efter opmærksomhed sættes her på spidsen. Dokumentaren følger 16-årige Austin Tester, der søger drømmen om at blive en indflydelsesrig, rig og berømt, såkaldt influencer.

     

    Hårdt arbejde

    Men det er hårdt arbejde, både at opbygge netværk og likes, men også i det hele taget konstant at være genstand for (især teenagepigers) utrættelige opmærksomhed.

     

    I retning af berømmelse

    "Jawline" går rimelig tæt på Austins personlige rejse i retning af berømmelse - og glider samtidig af på den naturlige nano-overflade, som Austins cruise jo er: Han søger "The Social Media Goldrush", som er så mange likes som overhovedet muligt.

     

    Perfektion fordres

    Det fordrer perfektion: Den perfekt drejede teenagekrop, der ofte vises frem for kameraet. I sidste ende skal det hele gerne munde ud i, at Austin kan få råd til jetsetlivet. Austin har en naturlig og troværdig udstråling, der gør ham ekstra attraktiv blandt pigefølget.

     

    Symptomatisk for tiden

    Dokumentaren er i al sin overfladiske problematik meget symptomatisk for tiden - og filmen kan med fordel vises for skoleklasser med fokus på sociale medier, større børn, teenagere, fremmedgørelse, mobil- og sociale medier-hysteri og mangel på nærvær. Vinder af specialjuryens pris på Sundance.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, USA, Dokumentar, Teenagere, 99 min.

    Dansk titel: Jawline
    Instr: Liza Mandelup Prod: Sacha Ben Harroche, Lauren Cioffi, Bert Hamelinck, Liza Mandelup, Hannah Reyer Foto: Noah Collier Klip: Alex O'Flinn
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • SUNDANCE - U.S. Documentary Special Jury Award
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering