The Numbers Station (2013)

  En agent udstationeres i en gusten bunker for at beskytte en hemmeligholdt kodestation. Men snart bliver det en sag på liv og død.


  ILTFATTIG ACTION

  Den danske instruktør, Kasper Barfoed, fik foden indenfor i Hollywood i kølvandet på sin meget Hollywood-inspirerede film, Kandidaten (2008). De to film minder på mange måder om hinanden.

  Højglansproduktion
  Begge er film helt uden sjæl og i stedet entydigt tekniske højglansproduktioner med fokus på form frem for indhold.

  Stresset specialagent
  "The Numbers Station" fortæller historien om den stressede specialagent, Emerson Kent, der udstationeres på en bedaget og hemmeligholdt kodningsstation i England, hvor han skal arbejde sammen med den yndige Katherine.

  Morderisk orkanens øje
  De to får lige nøjagtigt tiden til at gå i den gustent mørke bunker, men pludselig "banker det på døren", og herfra havner Emerson & Katherine lige midt i et morderisk orkanens øje, hvor alle mere eller mindre vil hinanden til livs.

  Iltfattig
  Filmen er stort set så iltfattigt gabefremkalende som den mørke bunker, den udspiller sig i. Ingen af de hæsblæsende twists & turns er på nogen måder ophidsende.

  Skabelon-rutinearbejde
  Hele filmen udgør et skabelon-rutinearbejde, hvor det er meget svært at få øje på, hvad der skulle kunne promovere Kasper Barfoed videre i en international karriere.

  Tiltagende hektisk
  Ganske vist udgør "The Numbers Station" upåklagelig og relativt bekostet teknisk soliditet, men skuespillerne er ligeså kedelige statister i det tiltagende hektiske drama, som selve historien er det.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, Storbritannien, Belgien, USA, Thriller, Action, 89 min.

  Dansk titel: The Numbers Station
  Instr: Kasper Barfoed Prod: Bryan Furst, Sean Furst, Nigel Thomas Manus: F. Scott Frazier Foto: Óttar Guðnason Klip: Chris Gill, Per Sandholt Mus: Paul Leonard-Morgan