The Hunting Party (2007)

    En falleret krigsreporter tager sammen med en gammel ven og en nyuddannet journalist op i de bosniske bjerge for at lede efter en krigsforbryder.


    EN SPØJS AFFÆRE

    Ubestemmeligt aparte men også glimtvis smittende energisk actionkomedie, der bringer os langt op i bjergene på en besynderlig mission.
     

    En falleret krigsreporter

    Richard Gere har sine øjeblikke i rollen som den fallerede krigsreporter, Simon Hunt, der pludselig i Bosnien får den indskydelse at tage alene op i bjergene for at lede efter den eftersøge krigsforbryder, kendt som "The Fox".

    I en hårdt prøvet Mercedes
    Med sig i den hårdt prøvede Mercedes tager han sin gamle makker, fotografen Duck, og den unge journalist, Benjamim, hvis far er højt på strå i tv-branchen.

    Et umage trekløver
    Efterhånden som det umage trekløver nærmer sig den skarpt bevogtede krigsforbryder, spidser sagerne til, og det kunne nemt gå helt galt, hvis ikke man blev reddet i sidste øjeblik.

    Bedst i første halvdel
    Filmen fungerer bedst i de første tre kvarter. Her er man delvist revet omkuld af den sprudlende sammenblanding af action og komedie og er endnu usikker på, i hvilken retning sagerne drejer.

    For meget smartass
    Herefter går der lidt for meget smartass i historien, hvilket ikke er klædeligt men dog heller ikke totalt underminerende for en generelt alternativ filmoplevelse.

    Fine optagelser i bjergene
    De mange fine optagelser fra de vilde bjerge er i sig selv en kilde til inspiration. Mindre ophidsende er det tiltagende kække samspil mellem de tre eventyrere og den stedvis lovligt tilstedeværende filmmusik.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, USA, Kroatien, Bosnien/Hercegovina, Drama, Komedie, Eventyr, 101 min.

    Dansk titel: The Hunting Party
    Instr: Richard Shepard Prod: Bill Block, Borislav Chouchnov, Mark Johnson, Scott Kroopf Manus: Richard Shepard, Scott Anderson Foto: David Tattersall Klip: Carole Kravetz Aykanian Mus: Rolfe Kent