The Hunting Party (2007)

  En falleret krigsreporter tager sammen med en gammel ven og en nyuddannet journalist op i de bosniske bjerge for at lede efter en krigsforbryder.


  EN SPØJS AFFÆRE

  Ubestemmeligt aparte men også glimtvis smittende energisk actionkomedie, der bringer os langt op i bjergene på en besynderlig mission.
   

  En falleret krigsreporter

  Richard Gere har sine øjeblikke i rollen som den fallerede krigsreporter, Simon Hunt, der pludselig i Bosnien får den indskydelse at tage alene op i bjergene for at lede efter den eftersøge krigsforbryder, kendt som "The Fox".

  I en hårdt prøvet Mercedes
  Med sig i den hårdt prøvede Mercedes tager han sin gamle makker, fotografen Duck, og den unge journalist, Benjamim, hvis far er højt på strå i tv-branchen.

  Et umage trekløver
  Efterhånden som det umage trekløver nærmer sig den skarpt bevogtede krigsforbryder, spidser sagerne til, og det kunne nemt gå helt galt, hvis ikke man blev reddet i sidste øjeblik.

  Bedst i første halvdel
  Filmen fungerer bedst i de første tre kvarter. Her er man delvist revet omkuld af den sprudlende sammenblanding af action og komedie og er endnu usikker på, i hvilken retning sagerne drejer.

  For meget smartass
  Herefter går der lidt for meget smartass i historien, hvilket ikke er klædeligt men dog heller ikke totalt underminerende for en generelt alternativ filmoplevelse.

  Fine optagelser i bjergene
  De mange fine optagelser fra de vilde bjerge er i sig selv en kilde til inspiration. Mindre ophidsende er det tiltagende kække samspil mellem de tre eventyrere og den stedvis lovligt tilstedeværende filmmusik.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2007, USA, Kroatien, Bosnien/Hercegovina, Drama, Komedie, Eventyr, 101 min.

  Dansk titel: The Hunting Party
  Instr: Richard Shepard Prod: Bill Block, Borislav Chouchnov, Mark Johnson, Scott Kroopf Manus: Richard Shepard, Scott Anderson Foto: David Tattersall Klip: Carole Kravetz Aykanian Mus: Rolfe Kent