Ao, le dernier néandertal (2010)

  Klodens sidste neandertaler kæmper for sit liv og finder støtte i en venligst stemt menneskekvinde.


  ULTIMATIVT HISTORIE

  Historisk interessant og visuelt betagende drama, der nok er svulstigt i sit udtryk, men som alligevel kan noget med sit ur-materiale. For vi er meget langt tilbage i tiden, nærmere bestemt de år, hvor verdens allersidste neandertaler tuller rundt på Jorden.

  Hæslighedens æstetik
  Ham følger vi, i al hæslighedens æstetik, på hans farefulde færd for at overleve alene mod menneskene, der kun vil ham det ondt. Til alt held møder han en kvinde med et nyfødt barn, og efterhånden udvikler de to et venskab, der måske hen ad vejen kan sikre i hvert fald en halvblods efterkommer af den storpandede fyr.

  Uddødt sprog
  Det finurligt konstruerede, uddøde sprog udgør filmens af gode grunde uforståelige dialog. Her har man forsøgt at gøre oplevelsen mere slugbar ved at tilføre en forståelig fransk fortællerstemme - neandertaleren selv, der taler gennem et nutidigt filter.

  Smukke rammer
  En insisterende musikalsk underlægning ødelægger mere, end den øger spændingen. De store ødemarksvidder er til gengæld smukke og troværdige rammer om det stor-universelle drama.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, Frankrig, Eventyr, Historie, Action, Dyr på film, 84 min.

  Dansk titel: Ao, le dernier néandertal
  Instr: Jacques Malaterre Prod: Yves Marmion Manus: Michel Fessler, Philippe Isard, Jacques Malaterre Baseret på: bog af Marc Klapczynski Foto: Sabine Lancelin Klip: Jennifer Augé Mus: Armand Amar
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation