Riddick (2013)

  En ordknap overlever kommer i kamp mod dusørjægere på en fjern planet.


  FUNKTIONELT MØRKE

  Sammenhængende film:
  Pitch Black (2000)
  The Chronicles of Riddick (2004)
  Riddick (2013)

  I samme mørkt stemningsfulde ånd som sine to forgængere præsenteres her ultimativ overlevelse i ultimativt ugæstfri omgivelser: Super-overleveren Riddick regnes for død, da han pludselig viser meget kraftfulde livstegn igen på en fjerntliggende gold planet.

  Muskuløs enmandshær
  Dusørjægere tager kampen op mod den muskuløse enmandshær, men det kan snart komme til at handle om meget mere end hoveder, da planetens sande beboere i form af kødædende monstre overtager styringen.

  Fuldt ud funktionel

  Ikke en udpræget køn film, men en fuldt ud funktionel oplevelse, der spiller på de basale instinkter tilført fremmedartet klaustrofobi i en gold kulisse langt væk hjemmefra. Vin Diesels ordknappe Riddick-figur med de selvlysende øjne fungerer stadig, selvom denne tredje film til fulde er et produkt af fanefterspørgsel.

  Mørk atmosfære
  Niveauet i både teknik og stemning er dog ikke dalet af den grund: "Riddick" formidler sine skurke og helte med en god portion humor, og pakket i den helt særlige mørke atmosfære bliver filmoplevelsen faktisk temmelig opslugende.

  Kosmisk eventyrligt
  Ikke alle computeranimationer er lige overbevisende, men generelt lever man sig ind i det kosmisk eventyrlige univers uden andre forbehold end fornuftens. Som ventet proppet med svulstige lydeffekter og musik - en del af Riddick-pakken.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, USA, Science Fiction, Action, Thriller, 119 min.

  Dansk titel: Riddick
  Instr: David Twohy Prod: Vin Diesel, Ted Field, Samantha Vincent Manus: David Twohy Foto: David Eggby Klip: Tracy Adams Mus: Graeme Revell