Stash House (2012)

  Et ungt par bliver gidsler i et topsikret hus, som de planlægger at købe, da to skydegale mænd forsøger at entre fortet.


  KILDEN SPÆNDING

  Tematisk beslægtede film:
  Panic Room (2002)
  Stash House (2012)

  Ganske ferm b-thriller med evigt firskårne Dolph Lundgren som skurk: "Stash House" leverer varen på ærlige præmisser med spændingens saft i vanlige klichéer.

  Skydegale mænd
  Det unge par, Amy og David, er ude for at se på en enormt hus, som de kunne tænke sig at købe, da de pludselig bliver gidsler i det. Eller rettere: Huset er totalsikret på alle leder og kanter, og udenfor kæmper to skydegale mænd for at komme ind. Hvad de er ude efter, er der endnu ingen, der ved.

  Forudsigeligt fjollet
  Hvad der bærer denne forudsigeligt fjollede skabelonfilm et langt stykke er dét faktum, at den er professionelt stykket sammen og faktisk formår at opbygge en reel spænding i og omkring det fortlignende hus.

  Et skær af grøntone
  En enkel, men virkningsfuld belysning markerer forskellen på varme og kulde, i det skurkenes forsøg på at komme ind er holdt i et overvågningskameraets skær af grøntone. Decideret latterlig bliver filmen aldrig, tværtimod hæderlig i de fleste facetter - uden at forføre ud over det middelmådige.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2012, USA, Thriller, 99 min.

  Dansk titel: Stash House
  Instr: Eduardo Rodriguez Prod: Alan Amiel, Moshe Diamant, Joel Silver, Courtney Solomon Manus: Gary Spinelli Foto: Matthew Irving Klip: Don Adams, Eduardo Rodriguez Mus: Luis Ascanio
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation