The Perks of Being a Wallflower (2012)

  En indadvendt 15-årig gymnasiedreng får et par hjertelige venner og hermed bedre mulighed for at ryste sin gustne fortid af sig.


  DRENG MØDER LIVET

  Sødt lille romantisk drama, der måske dyrker sødmen lidt for meget og hermed i for høj grad glider af på overfladen.

  Skævhed & charme
  Der er skævhed og charme i den fortættede historie, og i de hjerteligste scener stråler varmen og kærligheden smittende. 15-årige Charlie er lige startet i gymnasiet. Han er en indadvendt dreng med mere på hjerte end de fleste andre elever til sammen.

  Varmt trekløver-venskab
  Det er svært sådan lige at få nye venner, men så møder Charlie den rebelske Patrick og dennes halvsøster Sam, og det bliver begyndelsen på et varmt trekløver-venskab.

  Tung fortid
  Charlie har en tung fortid, hvilket antydes og udbygges gennem historien, men når han er sammen med Patrick og Sam har det som blommen i et æg.

  Ungdommelig energi
  Filmens grundstamme er hjertevarm, og i kraft af fintfølt spil fra de tre teenagere er det svært ikke at lade sig forføre af den ungdommelige energi.

  Lige under overfladen
  Men man savner det sidste touch, der kunne have gjort skildringen af venskabet og kærligheden magisk. Man fornemmer, at det ligge lige under overfladen men som nævnt glides i stedet af på netop denne.

  De små nuancer
  Logan Lermans portræt af den charmerende Charlie er raffineret med en flot indfangelse af de små psykologiske nuancer.

  Ung kærlighed på glatis
  Ezra Miller tilfører den homoseksuelle Patrick en befriende normaliserende enkelhed, ligesom Emma Watsons fløjlsbløde Sam tegner et fint billede af ung kærlighed på glatis.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Drama, Romantik, Teenagere, 102 min.

  Dansk titel: The Perks of Being a Wallflower
  Instr: Stephen Chbosky Prod: Lianne Halfon, John Malkovich, Russell Smith Manus: Stephen Chbosky Baseret på: bog af Stephen Chbosky Foto: Andrew Dunn Klip: Mary Jo Markey Mus: Michael Brook