American Murder (2020)

  Efter at højgravide, 38-årige Shanann Watts er forsvundet sammen med sine to døtre, indledes en større efterforskning, og en brutal virkelighed folder sig ud.


  BRUTAL VIRKELIGHED

  + PLUS: råt drama | stærk autenticitet
  -MINUS: amerikana-moral | fordømmende slagsider

   

  Dybt fascinerende true crime-dokumentar, der har sin helt store force i 1:1-gengivelsen af alle tiders store og forside-overskriftsskabende mareridt. Da højgravide Shanann Watts og hendes to døtre forsvinder sporløst, indleder politiet straks en større efterforskning. Husbonden/faren er klart i fokus, og han lægger alle kort åbent frem... eller gør han?

   

  Den brutale virkelighed

  Den gradvise afsløring af den brutale og ufattelige virkelighed er begavet og samtidig enkelt stykket sammen. Ved hjælp af "fluen-på-væggen"-kameraføring (ofte er der tale om politiets hjelm- og efterforskningslinser) kommer vi uventet tæt på den formodede gerningsmand. Vanviddet perspektiveres med tilbageblik, hvor klip fra den forsvundnes Facebook-profil samt andre hjemmevideoer fungerer som fine indføringer i et privatliv, der angivelig er gået fløjten.

   

  Effektiv spænding

  Spændingen holdes effektivt, men fortællingen tangerer lidt for ofte det både moralsk og fordømmende ladede - typisk amerikansk, må man sige. Det ændrer ikke ved, at man er tæt på at tabe underkæben undervejs - hvis man vel at mærke er i stand til at vende det døve øre til noget dominerende originale underlægningsmusik.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2020, USA, Dokumentar, Krimi, 82 min.

  Dansk titel: American Murder: The Family Next Door
  Instr: Jenny Popplewell Klip: Simon Barker Mus: Nainita Desai
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation