It Could Happen to You (1994)

  En altid glad politibetjent i et ulykkeligt forhold vinder den store gevinst - og ad kringlede bagveje hermed også den store kærlighed.


  DET STORE HJERTE

  + PLUS: små romance-nuancer | eventyrstemning
  -MINUS: sødladen | popmusik

   

  Forventeligt pysse-nysset amerikansk kærlighedsfilm, der dog overtrumfer noget af sin egen sødladenhed ved at byde på vaskeægte eventyrstemning midt i New York.

   

  Altid glad...

  Nicolas Cages politimand Charlie Lang er altid glad. Pånær når det kommer til kærligheden, hvor han styres og kontrolleres. Men så en dag vinder parret den helt store gevinst. Problemet er bare, at Charlie dagen før har lovet halvdelen af gevinsten væk til en tilfældig servitrice, Bridget Fondas Yvonne. Og man holder da, hvad man lover - gør man ikke?

   

  Ret nuttet

  Samspillet Cage/Fonda fungerer i det store og hele ret nuttet, og det er nemt at lade sig forføre af amorinernes eventyrlige veje, selvom absolut intet kommer som en overraskelse. Der balanceres konstant på afgrundens rand, og af og til falder "It Could Happen to You" i med samlede ben i det vamles mudderhul.

   

  Lyserødt snit

  Men er man romantisk anlagt og kan se gennem fingre med det lidt for lyserøde snit, er filmoplevelsen bare hyggelig - underkastet et helt abnormt musiktæppe af kærlighedens pop-, rock og flødebollehits. Rosie Perez er den helt store bitch i rollen som Charlies kæreste - en alt for karikeret rolle.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1994, Romantik, Komedie, 0 min.

  Dansk titel: Det ku' ske for dig
  Instr: Andrew Bergman Prod: Mike Lobell Manus: Jane Andserson Foto: Caleb Deschanel Klip: Barry Malkin Mus: Carter Burwell