Shoot 'Em Up (2007)

  En ekstraordinært ferm revolvermand må på overarbejde, da en nyfødt babys mor myrdes for øjnene af ham.


  FYRIG ACTIONKOMEDIE

  Clive Owen stortrives i hovedrollen som den anonyme, men svært duelige revolvermand Smith. Egentlig tager han bare en af sine talrige gulerodspauser, da en højgravid kvinde for øjnene af ham jages ind i en gyde af en væmmeligt vred mand.

   

  En baby under armen

  Smith må på banen, og her får vi første smagsprøve på, hvad der venter os: Smith er nemlig mere end bare almindeligt ferm, når det kommer til at time og tilrettelægge sine undvigemanøvrer og gun shots - og alt dette får han virkelig brug for, da kvinden myrdes - og Smith må tage en nyfødt baby under armen.

   

  Bagmænd på nakken

  Bagmænd - med Paul Giamattis Hertz i spidsen - vil nemlig for enhver pris have fat i babyen, eller rettere plaffe den. Der stikker nemlig noget under, og forklaringen får Smith, mens han gør alt for at forsvare sig selv og krøltoppen.

   

  Uden hæmninger

  "Shoot 'Em Up" er actionkomedie, når det er allermest fyrigt. Her er ingen hæmninger og intet filter, og det former en særdeles veloplagt film, der aldrig tager sig en pause. Det er helt bestemt hektisk og til den meget støjende og sitrende side, men man accepterer meget, når timing og idérigdom sidder så tæt på bull's eye som her.

   

  Ukonventionel bollescene

  Smith får efterhånden følgeskab af Monica Belluccis Donna, der samtidig meget belejligt kan give baby noget mad. Smith og Donna står også for filmens eneste bollescene, og dén er ikke nogen helt almindelig en af slagsen, skulle vi hilse at sige.

   

  Dejligt skæve påfund

  De mange dejligt skæve påfund løfter filmen langt over dens reelle bundniveau. Der er scener af meget høj komediekunst - og så er det en udsøgt fornøjelse at betragte alle de veltimede actionsekvenser, hvis koreografi ind imellem er helt i retning af Storm P.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Komedie, Action, Thriller, Børn på film, 86 min.

  Dansk titel: Shoot 'Em Up
  Instr: Michael Davis Prod: Rick Benettar m.fl. Manus: Michael Davis Foto: Peter Pau Klip: Peter Amundson Mus: Paul Haslinger