No Good Deed (2014)

  En psykopat er undsluppet en fangetransport og terroriserer nu en kvinde, der er alene hjemme med sine to små børn.


  KLASSISK TERROR

  Teknisk vellykket og efter-bogen-forudsigelig house terror-thriller, der giver Idris Elba en skurkerolle uden formildende egenskaber. Sam Miller, der også havde Idris Elba i hovedrollen i tv-serien Luther (2010), instruerer uden overraskelser, men underholdningen er hjemme.

   

  Brutale metoder

  Da Idris Elbas indsatte Colin ikke får sin prøveløsladelse, sætter han alt ind på at undslippe fangetransporten på vej tilbage til fængslet. Det lykkes ham på brutal vis, men da han efterfølgende kører galt i en stjålet bil, søger han det nærmeste hus - selvfølgelig i et voldsomt regn- og tordenvejr, der varer filmen igennem.

   

  En uventet gæst

  Her modtages han til at begynde med lidt skeptisk af kvinden Terry, der er alene hjemme med to børn i luksusvillaen. Men hun lukker Colin ind, giver ham en tør skjorte og lidt moralsk opbakning.

   

  (Seksuelt) forsømt kvinde

  Det gør heller ikke Terrys dømmekraft stærkere, at hun er (seksuelt) forsømt af sin mand - han er taget på "forretningsrejse" - og Colin er bare svært sexet. Efterhånden begynder overfladen dog at slå revner, og Terry indser, at hun og børnene befinder sig i et mareridt, hvor ingen kan høre dem skrige.

   

  Helt klassisk opbygget

  "No Good Deed" er helt klassisk opbygget og lever i nogen grad højt på sine overdrivelser og usandsynligheder, hvor platte de end syner. Men bag det latterlige emmer filmen også af en uudslukkelig ondskab, som Idris Elba lykkes ganske pænt med at få ud over rampen. Ham Colin er bare ikke særlig sød, men han forstår at sno folk om sin facade.

   

  Evindeligt kliché-tordenvejr

  Ud over den evindelige klichétordenvejr sørges der også for en ligeså uophørligt pumpende underlægningsmusik, der kun holder pauser, når der skal være musestille, fx når Terry forsøger at holde sig selv og børnene væk fra vanvidsmanden i det enorme hus.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, USA, Thriller, Krimi, Børn på film, 84 min.

  Dansk titel: No Good Deed
  Instr: Sam Miller Prod: Lee Clay, Will Packer Manus: Aimee Lagos Foto: Michael Barrett Klip: Randy Bricker; Jim Page Mus: Paul Haslinger
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation