Confidence (2003)

  En karriererøver på vej mod alle tiders kup har sit hyr med en mafiaboss, som han skylder penge.


  FLADPANDET SKABELONFILM

  + PLUS: stjernespækket
  -MINUS: hysterisk | popsmart | ligegyldig | underlægningsmusik

   

  Stjernespækket er vel hér det allerpæneste ord, man kan hente op af posen: "Confidence" er ganske vist selvsikker i sin popsmarte stil, men indholdet og formidlingen lader langt mere tilbage at ønske.

   

  Alletiders millionkup

  Edward Burns' karriererøver Jake Vig har alletiders millionkup i kikkerten, og han har efterhånden kørt alle sine faste håndlangere i stilling. Han har bare ét problem: Han skylder Dustin Hoffmans mafiaboss King penge, og dét tænker King ikke at se stort på - og et magtspil går i gang.

   

  Som en overdramatiseret musikvideo

  "Confidence" er nærmest at sammenligne med en overdramtiseret musikvideo. Fra start til slut klippes der i et hæsblæsende tempo, kameraet snurrer rundt efter forgodtbefindende, underlægningsmusikken brager ud af alle kanaler, skuespillerne vrider og vender sig i det faconsyede kriminalplot.

   

  Pop-komisk

  Kønt er det ikke, og spændingen har reelt forladt filmen, før den er begyndt. Snarere er tonen pop-komisk, krydret med et overdrev udi rappe og ofte grove replikker, et fornedrende objekt-kvindesyn (formøblet af Dustin Hoffmans (magt)liderlige King) og masser af endeløse ultra-actionscener uden ret meget tæft.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2003, USA, Krimi, Thriller, 97 min.

  Dansk titel: Confidence
  Instr: James Foley Prod: Michael Burns, Marc Butan, Michael Ohoven, Michael Paseornek Manus: Doug Jung Foto: Juan Ruiz Anchía Klip: Stuart Levy Mus: Christophe Beck