Confidence (2003)

  En karriererøver på vej mod alle tiders kup har sit hyr med en mafiaboss, som han skylder penge.


  FLADPANDET SKABELONFILM

  Stjernespækket er vel hér det allerpæneste ord, man kan hente op af posen: "Confidence" er ganske vist selvsikker i sin popsmarte stil, men indholdet og formidlingen lader langt mere tilbage at ønske.

   

  Alletiders millionkup

  Edward Burns' karriererøver Jake Vig har alletiders millionkup i kikkerten, og han har efterhånden kørt alle sine faste håndlangere i stilling. Han har bare ét problem: Han skylder Dustin Hoffmans mafiaboss King penge, og dét tænker King ikke at se stort på - og et magtspil går i gang.

   

  Som en overdramatiseret musikvideo

  "Confidence" er nærmest at sammenligne med en overdramtiseret musikvideo. Fra start til slut klippes der i et hæsblæsende tempo, kameraet snurrer rundt efter forgodtbefindende, underlægningsmusikken brager ud af alle kanaler, skuespillerne vrider og vender sig i det faconsyede kriminalplot.

   

  Pop-komisk

  Kønt er det ikke, og spændingen har reelt forladt filmen, før den er begyndt. Snarere er tonen pop-komisk, krydret med et overdrev udi rappe og ofte grove replikker, et fornedrende objekt-kvindesyn (formøblet af Dustin Hoffmans (magt)liderlige King) og masser af endeløse ultra-actionscener uden ret meget tæft.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Krimi, Thriller, 97 min.

  Dansk titel: Confidence
  Instr: James Foley Prod: Michael Burns, Marc Butan, Michael Ohoven, Michael Paseornek Manus: Doug Jung Foto: Juan Ruiz Anchía Klip: Stuart Levy Mus: Christophe Beck