Badehotellet [1] (2013)

  På et vestjysk badehotel i 1920'erne vikler en række stamgæster og de ansatte sig ind og ud af diverse kniber.


  DEN HURTIGE DUKKERT

  + PLUS: letfordøjeligt | scenografi
  -MINUS: manieret spil | gentagelser | udtalt musikanvendelse

   

  Ekstraordinært letfordøjeligt og faconsyet risler denne første sæson af den svært populære "Badehotellet" derudad. Handlingen er hensat til det vestjyske i 1920'erne, og badehotellets studie-rammer er enkle og velkoreograferede.

   

  Ind- og udviklinger

  Til dette Andersens Badehotel ankommer en række stamgæster nok engang, og sommeren byder på ind- og udviklinger efter bedste,  intrigante drejebog. Her er både den dameglade levemand, den introvert-nørdede fugle/plante-samler, den (sex)frustrerede teenagepige, den pessimistiske radiolytter - og andre blandede krydderier.

   

  Evindeligt mavesur

  Personalet består -  ud over den evindeligt mavesure hr. Andersen - af fruen Molly og en række piger. Den nyankomne Fie får sin ilddåb blandt gæsterne og bliver snart populær - også hos nabogårdens Morten, der ikke har set så køn en pige i umindelige tider.

   

  Simpel underholdning

  "Badehotellet" er simpel underholdning, og med den ensidige kulisse er vi nærmest i retning af en dansk sitcom, selvom de dramatiske kurver selvfølgelig perspektiverer og varierer de primært komiske optrin.

   

  Manieret spil

  Spillet er i vid udstrækning manieret som et led i en bevidst tids- og stilopfattelse. Mest markant hér er Jens Jacob Tychsens levemand Edward Weyse, men centrale figurer som Bjarne Henriksens hr. Frigh og Lars Ranthes hr. Madsen - med koner - følger tæt ad samme spor.

   

  En oase

  Mere nuance er der i det unge sjak, ført an af en Rosalinde Mynster fuld af naturlig udstråling som en oase i horderne af karikerede typer. Bodil Jørgensen er velkendt kuet-rolig, og Ole Thestrups koleriske hr. Andersen har fine øjeblikke.

   

  Selvfascination

  Sæsonen cirkler meget i sin selvfascination, hvor gentagelserne primært tjener det nationale formål; at glæde masserne med genkendelighed, lethed og masser af brede smil i et ekstremt let set up, der ikke skeler til kvalitet, men snarere kvantitet. Med alt for meget (jazz'et) underlægningsmusik.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2013, Danmark/TV, Drama, Komedie, Børn på film, Teenagere, 294 min.

  Dansk titel: Badehotellet [1]
  Instr: Hans Fabian Wullenweber, Jesper Westerlin Nielsen Prod: Michael Bille Frandsen Manus: Stig Thorsboe, Hanna Lundblad Foto: Jacob Kusk Klip: Steen Schapiro, Janne Bjerg Sørensen, Carsten Søsted Mus: Halfdan E, Jeppe Kaas
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • RB-N - Bedste tv-serie
  • RB-N - Bedste birolleskuespillerinde (Dollerup)
  • RB-N - Bedste birolleskuespillerinde (Mynster)