Keeping Mum (2005)

    En tør landsbypræst finder melodien, blandt andet som følge af den nye stuepige - en aldrende kvinde, der viser sig at bære på flere hemmeligheder.


    HERLIG KOMEDIE

    Overraskende fin lille komedie med hjertet på rette sted. Måske særligt overraskende på baggrund af den fjogede filmplakat og den danske titel, "Svigermor(d)": begge dele signalerer lalleglad folkekomedie.

    Ærlig & kærlig
    Og det er "Keeping Mum" langt fra. Det er en ærlig og kærlig historie med komisk flair og søde små livsfilosofiske betragtninger.

    Tør præst
    I en lille britisk landsby har den tørre præst Walter glemt kærligheden til sin kone, Gloria. Og det er kun på et hængende hår, at han genfinder begæret, for Gloria er tæt på at lade sig forføre af golftræneren, Lance.

    Fut i sagerne
    Præsteparrets nye barnepige er medvirkende til at sætte fut i sagerne. Hun har nemlig en skjult dagsorden og flere ret så store hemmeligheder.

    Små nuancer
    Filmen har en dramatisk åre, der sørger for at komikken ikke går i selvsving. Det fungerer fint og uden nogen form for overdrev, og historien er hjertelig i de små nuancer. Samtidig indfanges den britiske landidyl fint i Gavin Finneys flotte fotografering.

    Flot præstation
    Maggie Smith er herlig i rollen som stuepigen, og så leverer Patrick Swayze en fejende flot komisk præstation som Lance: usympatisk, beregnende, liderlig.

    Pænt afdæmpet
    Rowan Atkinson er pænt afdæmpet og meget langt fra "Mr. Bean", ligesom Kristin Scott Thomas lever sig herligt ind i rollen som forsømt præstefrue.

    Dikterende musik
    Musikken sætter sit lidt for tydelige præg. Ofte er den uklædelige "komedie-musak" helt malplaceret i forhold til, at scenerne i virkeligheden er langt mere jordnære i deres handling.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2005, Storbritannien, USA, Komedie, Krimi, 99 min.

    Dansk titel: Svigermor(d)
    Instr: Niall Johnson Prod: Julia Palau, Matthew Payne Manus: Richard Russo, Niall Johnson Foto: Gavin Finney Klip: Robin Sales Mus: Dickon Hinchliffe