Mýrin (2006)

  En islandsk politikommissær må ad kringlede bagveje, før han gør et gruopvækkende fund.


  VESTNORDISK NOIR

  Mørkt og lidt mystisk: dette islandske krimidrama tager os med langt ud på overdrevet, hvor netop den vilde natur spiller en hovedrolle.

  Mere under overfladen
  Kriminalkommissæren Erlendur og hans kolleger forsøger at samle trådene i en mordgåde, da det først for alvor bliver klart, at der er meget mere begravet under overfladen.

  Fortielser & korruption
  Det bringer Erlendur tredive år tilbage i tiden og ind i verden af vold, fortielse, korruption og ikke mindst mord.

  Naturens vildskab
  Filmen har sin force i naturens vildskab og udnytter den også tydeligt og klogt: talrige totalbilleder fra luften indfanger de fantastiske vidder og former en særlig vestnordisk noir.

  Sammenbidt kommissær
  Ingvar Eggert Sigurðsson gør en god figur som den sammenbidte og umiddelbart humorforladte kommissær: scenen hvor han spiser fårehoved hentet i en fast food-biks vil være ubetaleligt ulækker for de fleste.

  Voksen & velovervejet
  Sidehistorien med Erlendurs datter, der tumler rundt med et stofmisbrug i Reykjavík gader fungerer langt mindre funklende, men i helheden fremstår "Mýrin" som en voksen og velovervejet krimi.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2006, Island, Krimi, Thriller, Drama, Bjerge på film, 93 min.

  Dansk titel: Jar City
  Instr: Baltasar Kormákur Prod: Agnes Johansen, Baltasar Kormákur, Lilja Pálmadóttir Manus: Baltasar Kormákur Baseret på: roman af Arnaldur Indriðason Foto: Bergsteinn Björgúlfsson Klip: Elísabet Ronaldsdóttir Mus: Mugison