Little Shop of Horrors (1986)

  En nørdet blomsterhandler finder muligvis vejen til et kvindehjerte via blomsterbutikkens gigantiske kødædende (og talende) plante.


  KØDÆDENDE KÆRLIGHED

  Sammenhængende film:

  The Little Shop of Horrors (1960)

  Little Shop of Horrors (1986)

   

  Baseret på Roger Cormans The Little Shop of Horrors (1960) er denne 1986-update udi al sammenligning forfriskende. Her æder man - næsten - råt, at en gigantisk kødædende og talende plante indtager en af de bærende roller, og at handlingen ofte bryder ud i sang.

   

  Tænkt over detaljerne

  "Little Shop of Horrors" er finurlig i sine Oscarnominerede visuelle effekter (der primært centrerer sig om den rebelske megaplante med motherfucker-attituden.) Men der er også tænkt over detaljerne i den 100 % studieoptagede musicalkomedie: Gader, stræder og butikker besidder en herligt farvestrålende elegance.

   

  Kød, blod og tårer

  Rick Moranis' drenget-nørdede blomsterhandler Seymour Krelborn er ved at miste grebet om butikkens særdeles hastigt voksende kødædende plante. Særligt da det grønne bæst begynder at tale flydende "amerikansk" og kræver kød, blod og tårer i en evig selvtilfredsstillelse.

   

  Hemmelighedsfuldt genert

  Men måske kan planten samtidig blive et springbræt til en fuldbyrdet forelskelse for Krelborn: Den hemmelighedsfuldt generte Audrey kan scores med de rigtige tricks - særligt hvis man bryder ud i sang, og det gør filmen jo ofte, da den bl.a. er en musical.

   

  Vidunderlig Steve Martin

  Filmens markant mest morsomme sekvenser står Steve Martin for - i birollen som "tandlægen" Orin Scrivello. Med Bill Murray i stolen (som tandsmerte-fetischisten Arthur Denton) går det mere end vildt for sig, og hér passer Martins manierede komedie(over)spil virkelig perfekt ind i helheden.

   

  Farvestrålende kulisser

  Ellers vil man primært huske filmen for dens farvestrålende kulisser og selvsagt plantehelvedet, der ikke sådan lader sig slå ned med lidt "Roundup". De mange sangindslag med tilhørende dans er på grænsen til at tage overhånd, men tåles i den opfindsomme og kreative sammenhæng.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1986, USA, Komedie, Farce, Musical, 94 min.

  Dansk titel: Gys i blomsterbutikken
  Instr: Frank Oz Prod: David Geffen Manus: Howard Ashman Baseret på: film af Roger Corman Foto: Robert Paynter Klip: John Jympson Mus: Miles Goodman
  Priser
  • AAN - Bedste visuelle effekter
  • AAN - Bedste sang ("Mean Green Mother from Outer Space")
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste musik