The Little Shop of Horrors (1960)

  I en blomsterbutik med mærkelige kunder sker der tilsvarende mærkelige ting.


  EN RODET AFFÆRE

  Sammenhængende film:

  The Little Shop of Horrors (1960)

  Little Shop of Horrors (1986)

   

  Denne forventeligt Roger Corman-kitschede b-komedie er i dag absolut mest interessant på grund af Jack Nicholsons birolle – en af hans første filmoptrædener. Nicholson startede netop sin filmkarriere som ”føl” hos Corman og er her krediteret som den næstsidste skuespiller på rollelisten.

  En rodet affære
  "The Little Shop of Horrors" er lidt over en times rodet bananskræl-komik, med andre ord masser af falde-på-halen og uhyre lidt indhold. Det meste af filmen er optaget i et studie, der skal gøre det ud for en ganske særlig blomsterbutik, hvor der sker meget mærkelige ting.

  Amok hos tandlægen
  Nicholson kommer ind i billedet som tandlægepatienten Wilbur Force. Han elsker smerte og er helt ustyrlig, da tandlægen (der i virkeligheden slet ikke er tandlæge) går amok med boret og efterlader Wilbur med et meget grimt gebis.

  Masser af falde-på-halen
  Fans af farcegenren finder sikkert megen morskab i de utallige "træd-bræt-op-i-hovedet"-scener, og det har da også sin charme, lagt i hænderne på en bare lidt mere ambitiøs instruktør.

  Undødvendigt skinger
  Filmen er håbløs B-billig og elendigt filmet, men det er igen en del af charmen for den dedikerede genrenørd. Generelt må det dog konstateres, at "The Little Shop of Horrors" er en endog meget hul, overstyret og helt unødvendigt skinger komedie.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1960, USA, Komedie, Farce, Gyser, 72 min.

  Dansk titel: Gys i blomsterbutikken
  Instr: Roger Corman Prod: Roger Corman Manus: Charles B. Griffith Foto: Archie R. Dalzell Klip: Marshall Neilan Jr. Mus: Fred Katz
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation