Brooklyn's Finest (2009)

  Tre betjente fra Brooklyn, New York havner ad forskellige veje i den samme (dødelige) kattepine.


  KUGLER OG KORRUPTION

  Masser - som i masser - af genreklichéer hagler om ørerne fra ende til anden i denne overdådigt producerede, men manuskriptmæssigt slatne krimi-thriller. Antoine Fuqua står ved roret (det er ham med bl.a. Training Day (2001), Shooter (2007) og The Equalizer (2014)), og "Brooklyn's Finest" går da heller ikke ned på visuel elegance.

   

  Ørerne i maskinen

  Tre meget forskellige Brooklyn-betjente får ørerne i samme kriminelle maskine. Der er narko, guns og babes involveret. Læg hertil rigelige mængder korruption og egen-vinding-først, så har du så nogenlunde plottet i "Brooklyn's Finest".

   

  Led og ked af polititjansen

  Der er Richard Geres Eddie, der er led og ked ved polititjansen, til trods for at han kun har syv dage tilbage, før han kan gå på pension. Der er Ethan Hawkes sammenbidte Sal, der hellere end gerne vil stoppe narkopenge i egen lomme for at få styr på privatlivet. Og så er der Don Cheadles Tango, der også har sit at slås med i politigerningen. Spørgsmålet er, om d'herrer kan modstå fristelserne og undvige kugleregnen - skæbnen kan jo være hård i amerikanske politikrimier!

   

  Fænomenal bystemning

  Filmen har sin klare force i fotograf Patrick Murguias fænomenale indfangelse af Brooklyn og omegn (ofte by night). Kulissen er således både lækker og troværdig. Langt mere haltende og klichémættet er både spillet, dialogerne og plottet. Det udgør bestemt ikke nogen guldrandet elegance.

   

  Trøstesløst pumpende musik

  Underholdningen er dog hjemme, når man lige er kommet ind i "stemningen". Herefter går det nogenlunde hurtigt, selvom spilletiden er på over to timer - og underlægningsmusikken som regel pumper trøstesløst i baggrunden.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Krimi, Drama, Thriller, 132 min.

  Dansk titel: Brooklyn's Finest
  Instr: Antoine Fuqua Prod: Elie Cohn, Basil Iwanyk, John Langley, John Thompson Manus: Michael C. Martin Foto: Patrick Murguia Klip: Barbara Tulliver Mus: Marcelo Zarvos