Long Weekend (1978)

    Et kærestepar fra forstæderne - i evigt skænderi - drager ud i vildmarken, kun for at opdage, at naturen ikke er venligt stemt.


    KRISE I BUSHEN

    Idéen er ikke helt ringe, men filmproduktet "Long Weekend" langt mere fesent: Kæresteparret Peter og Marcia skændes evig og altid, og det kan de så gøre endnu mere på deres weekend i naturen. Planen er at slå lejr ved en afsides beliggende strand, men de erfarer snart, at naturen (i alt fra træer til dyr) ikke er venligt stemt imod dem. Hvad har de dog gjort, siden de skal straffes sådan?

     

    Klima-thriller

    I bedste "klima-thriller"-stil er det således naturen, der svarer igen på menneskehedens tossede adfærd. Så kan vi lære det, når vi sådan render og plaffer efter sagesløse dyr eller nedlægger træer bare for lige at få ved til bålet. Peter og Marcia er i skudlinjen, og her ude i bushen er der med garanti ingen, der kan høre dem skrige!

     

    Ubstemmelig "klagesang"

    I glimt opstår der en art intimiderende gys på lydsiden, når en ubestemmelig "klagesang" klinger gennem de evige skove. Og det er vel at mærke i et lydbillede, der filmen igennem er ekstremt overstyret: Støjende, grimt og ude af balance og ekstra underdrejet af Michael Carlos outrerede underlægningsmusik.

     

    F****** irriterende

    Parløbet mellem Peter og Marcia bliver aldrig troværdigt i John Hargreaves og Briony Behets spil. Hvis det er noget, er det f****** irriterende at se og høre på... men måske er det en del af "konceptet", at vi skal blive så trætte af dem, at vi egentlig sidder og håber på, at de bliver flænset – for eksempel af en mavesur pungrotte.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1978, Australien, Mystik, Thriller, Gyser, Dyr på film, 97 min.

    Dansk titel: Long Weekend
    Instr: Colin Eggleston Prod: Colin Eggleston Manus: Everett De Roche Foto: Vincent Monton Klip: Brian Kavanagh Mus: Michael Carlos
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation