Forbidden World (1982)

  Et ondsindet væsen muterer og dræber på et laboratorium på en fjern planet. Kan en nyankommen agent med en sød tand for kvinder få skovlen undetr udyret?


  MERE ALIEN-SPIN-OFF

  Tematisk beslægtede film:

  Alien-filmene (1979- )

  Alien 2 - sulla terra (1980)

  Contamination (1980)

  Forbidden World (1982)

  The Terror Within (1989)

  The Terror Within II (1991)

   

   

  Ganske habilt, Roger Corman-produceret sci-fi-gys, der lukrerer på at kopiere stemninger og effekter fra Ridley Scotts mestergys fra 1979. Ikke at "Forbidden World" på nogen måde kan måle sig med "Alien", men her er alligevel saft, slim og uhygge nok til at holde dampen pænt oppe i velafmålte 77 minutter.

   

  Enorme udfordringer

  Da federal marshal Mike Colby ankommer til laboratoriet på en fjern og ugæstfri planet, møder der ham enorme udfordringer. På laboratoriet er nemlig en alien på spil, og udyret har bestemt ikke tænkt sig at vige tilbage for lovens lange arm: Det overmatcher bare alt - og med dødelige udgange på stribe. Undervejs lykkes det dog Colby at nedlægge laboratoriets to udfordrende klædte babes, så man kan ikke påstå, at rejsen langt ud i rummet har været forgæves.

   

  Nye måder at forføre på

  Ind imellem er effekterne og virkemidlerrne meget billige, men det er ikke nødvendigvis noget, der trækker ned i det samlede billede. Der herser ofte en særlig æstetik i B-film, og perfektion har en anden klang, der somme tider kan skabe filmkunst, der forfører med helt nye tilgange. Det er vi tæt på at opleve i "Forbidden World", hvor bl.a. monster-pupperne er glimrende!

   

  Stereotyperne lever

  Susan Justins meget simple synthersizer-underlægningsmusik er nok virkningsfuld, men tilsvarende stemningsdikterende. Den står i hvert fald ikke ret godt alene. Skuespillet bærer præg af de ekstremt stereotype fremstillinger, bl.a. er kvinderne over-sexede og over-hysteriske, mens Mike Colby er både stud og djærv.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1982, USA, Gyser, Science Fiction, Exploitation, 77 min.

  Dansk titel: Forbidden World
  Instr: Allan Holzman Prod: Roger Corman Manus: Tim Curnen Foto: Tim Suhrstedt Klip: Allan Holzman; Martin Nicholson Mus: Susan Justin
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation