Safe (2012)

  En deprimeret mand med næverne skruet rigtigt på får paraderne op, da han møder en pige, der er jaget af mafiaen.


  FRISKE ACTIONPUST

  Dygtigt gennemarbejdet kliché-actionbrag, der leverer varen, så det slår gnister - både med farvestrålende plotelementer og humor i dialogen. "Safe" udvikler sig ikke som nogen overraskelse, men den er knaldgod underholdning.

   

  Et liv i ruiner

  Jason Stathams Luke Wright er tidligere burbokser, og hans liv er stort set lagt i ruiner, efter at væmmelige bagmænd har mejet hans kone ned. Hvad er der efterhånden tilbage at leve for? På randen af selvmord støder han tilfældigvis på dén lille asiatiske pige, som vi som tilskuere allerede har lært at kende.

   

  En effektiv beskytter

  Pigen er god til at huske, og hun gemmer på en helt særlig kode til et helt særligt pengeskab. Bagmænd er på nakken af hende, men nu har hun Luke Wright som beskytter, og dét er en god ting!

   

  Højt tempo

  Tempoet er højt, men ikke decideret forceret. Filmen glider på skinner på genrens gennemprøvede præmisser, og det afføder halvanden times fascinerende og medrivende energibundt.

   

  Effektfuld actionaffære

  Helt efter bogen er alle karakterer og deres handlinger sort/hvidt karikerede - og så alt rigeligt musikunderlagte - men det gør ikke så meget i den enkelt indrammede og på samme tid effektfuldt bekostede actionaffære.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Action, Krimi, Thriller, Børn på film, 94 min.

  Dansk titel: Safe
  Instr: Boaz Yakin Prod: Lawrence Bender, Dana Brunetti Manus: Boaz Yakin Foto: Stefan Czapsky Klip: Frédéric Thoraval Mus: Mark Mothersbaugh