Jackson County Jail (1976)

  En uskyldig kvinde overfaldes ad flere omgange, før hun flygter sammen med en bandit fra den lokale detention.


  SKÆVE HÆSBLÆS

  Produceret af Roger Corman himself og med en meget ung Tommy Lee Jones i en af de bærende roller er mødet med "Jackson County Jail" på forhånd sikret end vis udstråling og energi.

   

  Skæve hæsblæs

  Vi bliver da også vidner til særdeles skæve hæsblæs, der ind imellem forfører og til andre tider giver anleding til hovedrysten. Men i det store og hele er denne lille mærkværdighed af en krimifilm både forfriskende og fuld af fremdrift.

   

  Voldtægt for åbent gitter

  Lee Jones' Coley Blake er havnet i den bette lokale detention, hvor han snart i nabocellen får den uheldige kvinde Dinah Hunter som nabo. Dinah er først blevet røvet af et par udspekulerede banditter, for herefter at blive voldtaget for åbent gitter af en af detentionens indavlede vagter.

   

  Nådesløs hævn

  Voldtægten ender ikke kun med vagtens udløsning, men også med Dinahs nådesløse hævn, hvilket baner vejen for en flugt sammen med Blake. Snart har det nye umage par politiet i hælene i ren Bonnie og Clyde-stil.

   

  Træk på smilebåndene

  Det er svært ikke at trække på smilebåndet ad "Jackson County Jail" - det barske tema til trods. Filmen er så atypisk og uhæmmet, at den kører på et helt eget sæt skinner, også hvad angår grænser for, hvordan man normalt fortæller krimifilm.

   

  På Tarantinos liste

  I dén forbindelse kan man hæfte sig ved, at Quentin Tarantino var begejstret for filmen og tog den med på sin egen filmfestival i Austin i 1996. Også han så altså de skæve hæsblæs og lod sig blæse bagud af dem.

   

  Finurlige biroller

  Med voldtægtsscenen som (ubehageligt, men stærkt formidlet) højdepunkt er filmen enkelt fortalt uden at fremstå decideret billig. Skuespillet er pænt - særligt er birollerne finurlige - og originalmusikken er betagende tilbagetrukket.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1976, USA, Action, Krimi, Fængselsfilm, 84 min.

  Dansk titel: Terror bag lukkede døre
  Instr: Michael Miller Prod: Jeff Begun Manus: Donald E. Stewart Foto: Bruce Logan Klip: Caroline Biggerstaff Mus: L. Loren Newkirk