El Camino (2019)

  En ekstremt eftersøgt eks-narkobaron forsøger desperat at finde penge fra fortiden, så han kan skabe sig en ny fremtid.


  FEDT EFTERSKÆLV

  + PLUS: stil | elegance | spil | mørke | fremdrift
  -MINUS: -

   

  Seks år efter sidste sæon af den mesterlige tv-serie Breaking Bad (2008-13) får vi her en skæbnefortælling i tv-filmform om en af seriens hovedpersoner, Aaron Pauls Jesse Pinkman. Skrevet og instrueret af seriens bagmand, Vince Gilligan, så stemning og niveau går heldigvis ikke på kompromis.

   

  En vej ud af kniben

  Tv-filmen med den lange titel "El Camino: A Breaking Bad Movie" følger Pinkman, som han desperat forsøger at finde en vej ud af sin knibe ovenpå årene med Walter og den omfattende produktion og distribution af hårde stoffer.

   

  Håret i postkassen

  Nu står den unge mand med håret i postkassen - eftersøgt og jaget vildt. Men han har en plan om at slippe væk, starte på en frisk og lægge fortiden bag sig. Det kræver dog, at han kan lykkes med at finde en større sum penge, som han ved er gemt af vejen - og undslippe de hundredevis af betjente, han hele tiden har lige i halen.

   

  I trygge hænder

  Med sit konstante spændingsniveau og i trygge hænder hos Gilligan afviger filmen ikke nævneværdigt fra seriens stil og æstetik. Så selvom der er hæsblæs på fra start til slut, befinder vi os stadig i orkanens øje - fordi formidlingen af det kaotiske er præget af ro og eftertænksomhed til perspektivering.

   

  Velkendt højt niveau

  Man kunne have ønsket sig langt mindre underlægningsmusik som yderlige opbakning til den velfungerende formel, til gengæld fornøjes man af det elegant høje tekniske niveau, hvor de fra serien så velkendte virkemidler - i hvert fald i nogen grad - går igen.

   

  Skønt underspillet skurk

  Aaron Paul er stærk i den bærende rolle - han må grueligt meget igennem, endnu engang. På birollelisten imponerer især Jesse Plemons som den skønt underspillede skurk Todd, og så er Robert Forster vidunderlig som bagmanden med støvsugerforretningen som dækning. Sidst i filmen bliver det til et skønt lille gensyn med Bryan Cranston i rollen som Breaking Bad-Walter White.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2019, USA, Krimi, Drama, Action, 122 min.

  Dansk titel: El Camino: A Breaking Bad Movie
  Instr: Vince Gilligan Prod: Melissa Bernstein, Vince Gilligan, Mark Johnson, Charles Newirth, Aaron Paul Manus: Vince Gilligan Baseret på: baseret på tv-serien "Breaking Bad" Foto: Marshall Adams Klip: Skip Macdonald Mus: Dave Porter