Walking Out (2017)

    Far og søn er på jagt i bjergene i Montana. Men meget går galt, og snart er overlevelse ved at være en luksus.


    FAR OG SØN PÅ AFVEJE

    Pletvis ferm fanget-i-.bjergene-dramatik, der sætter far-søn-forholdet mellem Cal og David på alvorlige prøvelser. Først er skilsmisse-forholdet de to imellem præget af masser af gnidninger, men da de endelig er kommet langt op i Montanas bjerge venter langt større udfordringer. Meget går nemlig gruelig galt.

     

    Dreng bliver til mand

    Dreng bliver til mand på rekordtid, når teenageren David tvinges til at være den voksne langt væk hjemmefra. Mellem småsultne bjørne og i sne til livet er det sin sag at bevare roen, men det er nødvendigt hen ad vejen, hvis overlevelse stadig skal være et issue.

     

    Intense øjeblikke

    "Walking Out" har bestemt sine intense øjeblikke og bliver først og fremmest båret på hænder og fødder af Todd McMullens flotte fotografering af den vilde natur. Det hele smelter i glimt sammen, men i helheden halter troværdigheden for en film, der vil mere, end den reelt kan magte.

     

    Konstrueret

    Dramaet bliver for konstrueret og samtidig forstyrret af de mange tilbageblik: Her genfortæller farmand Cal sine oplevelser, fra da han var på samme alder som sønnike David og var på jagt efter den første elg med sin far (Bill Pullman). David lytter med store ører. Der er ingen tvivl om, at knægten lærer en eller flere lektier af dette drama!

     

    Ikke rigtig funklende

    Hæderligt spil fra Matt Bomer og Josh Wiggins i klassiske møde-med-naturen-stereotyper. Rigtig funklende bliver det aldrig, og en helt igennem ærgerlig slagside udgør underlægningsmusikken, der i en blanding af originale toner og barok (Purcell) trækker de smukke rammer ned i sneen snarere end at løfte dem mod himlen.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2017, USA, Drama, Eventyr, Teenagere, 95 min.

    Dansk titel: Walking Out
    Instr: Alex Smith, Andrew J. Smith Prod: Brunson Green, Laura Ivey Manus: Alex Smith, Andrew J. Smith Baseret på: novelle af David Quammen Foto: Todd McMullen Klip: Michael Taylor Mus: Ernst Reijseger
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering