Everybody's Baby: The Rescue of Jessica McClure (1989)

    En halvandet år gammel pige falder ned i en drænet brønd. Redningsaktionen kræver mod, sved og tårer.


    SOLSTRÅLE-SAMMENHOLD

    Vaskeægte sammen står vi stærkere-hverdagsdramatik, produceret for amerikansk tv og baseret på de virkelige begivenheder, der tryllebandt hele verden. I 1987 falder en halvandet år gammel pige ned i en drænet brønd i en baghave. Vel at mærke gennem et meget snævert rør.

     

    En vanskelig opgave

    Hvordan i alverden får man nu krøltoppen op i dagens lys igen? Politi, brandfolk, jord-, klippe- og borespecialister må på banen, og det skal vise sig temmelig vanskeligt at koordinere så mange, der hver især mener, at de har alle tiders idé til, hvordan redningsaktionen bedst skal glide.

     

    Uudnyttet potentiale

    Med stjernedrys i form af Beau Bridges og Pat Hingle (i tamme myndighedsroller) vinder denne tv-produktion en smule terræn. Generelt må man desværre konstatere, at gengivelsen af det virkelige livs mareridt er 100 minutters uudnyttet potentiale.

     

    Klaustrofobi i undergrunden

    Mest vellykket er de klaustrofobiske oplevelser, som redderne har langt nede i dybet. Man graver et meget dybt hul og borer en meget lang tunnel på tværs. Med lidt held og fingrene strakt lige et led mere end godt er, kan man måske lige nøjagtig nå lillepigen?

     

    Ufrivilligt komisk

    Skuespillet er ikke til den stærke side, og mange af scenerne er underlagt en ofte ufrivilligt komisk underlægnings-musak af Mark Snow. Mest sympatisk på rollelisten fremstår Walter Olkewicz som en af de to politibetjente, der bevogter hullet i haven i døgndrift.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1989, USA, Drama, Børn på film, 100 min.

    Dansk titel: Everybody's Baby: The Rescue of Jessica McClure
    Instr: Mel Damski Prod: Diana Kerew Manus: David Eyre Jr. Foto: Shelly Johnson Klip: Ron Binkowski Mus: Mark Snow