Meet Dave (2008)

  Små mikromennesker fra det ydre rum må tage Jordens udfordringer op, mens de navigerer fra indersiden af Eddie Murphy.


  TILFORLADELIGT

  Hér er noget af det rigtige: skæve indfaldsvinkler i en pænt velfungerende skæv komedie, hvor Eddie Murphys komiske talent bliver prøvet lidt ud over det sædvanlige.

  Spøjse idéer
  Ikke at "Meet Dave" hæver sig over middel. Det er en komedie på det jævne men til gengæld med en lang række spøjse idéer, der fungerer funklende i det aparte set up.

  Mikro-mennesker
  Til New York ankommer et noget specielt udformet rumskib. Det har nemlig form som et menneske, nærmere bestemt Eddie Murphy, og inde i dette rumskib navigerer en lille gruppe mikro-rumvæsner (der også har menneskeform) sig rundt i storbyen.

  Kunsten at være menneskelig
  De små menneske-rumvæsner skal for enhver pris finde en lille dims, som er havnet i hænderne på en dreng, men det kræver, at det menneskelignende rumskib tager sig så menneskeligt ud som muligt og i det hele taget tillærer sig en menneskelig livsstil.

  Skæve detaljer
  Morskaben opstår primært ud af små skæve detaljer: som helhed er "Meet Dave" noget broget og uden den nødvendige tråd eller troværdighed. John Debney leverer filmmusik langt ud over genregrænserne: støjende men veloplagt og Jerry Goldsmith-inspireret.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2008, USA, Komedie, Eventyr, Familie, 90 min.

  Dansk titel: Meet Dave
  Instr: Brian Robbins Prod: Jon Berg, David T. Friendly, Todd Komarnicki Manus: Rob Greenberg, Bill Cornett Foto: Clark Mathis Klip: Ned Bastille Mus: John Debney