Dirty Mary Crazy Larry (1974)

  En håbefuld racerkører og hans mekaniker røver en bank for at få penge til den helt rigtige bil. Snart har de politiet i hælene og en kvinde på slæb.


  FEDT ACTIONDRØN

  Eminent timet og kraffuldt filmet actionkrimi, der med en enkel formel former en helt forrygende filmoplevelse. Peter Fondas Larry har røvet en bank med sin mekaniker Deke, og nu er planen at etablere sig med den helt rigtige dyre bil i NASCAR-væddeløbet.

   

  Med politiet i hælene

  Men flere ting går galt, og det hjælper ikke på de to venners flugtplan, at de lige pludselig har Larrys overfladiske bekendte Mary på slæb. Og hun har fundet de helt rigtige værktøjer for at gøre sig uundværlig på den flugt, de tre nu er på gennem det ganske USA... med politiet lige i hælene.

   

  Benzin i blodet

  Det hjælper helt sikkert på oplevelsen, hvis man har lidt benzin i blodet – for "Dirty Mary Crazy Larry" leverer godt nok varen udi kunsten at føre en V8'er hurtigt frem, så det tager jord med. Hér smelter de eminent klippede og filmede biljagter sammen med det tilsvarende sprødt balancerede lyddesign.

   

  Fravær af musik

  Et stort plus opstår også ud af fraværet af underlægningsmusik. V8'eren er mere end rigelig musik, og dét har instruktør John Hough helt styr på. Samtidig slår spillet mellem Peter Fonda, Susan George og Adam Roarke gnister, ofte med en flig af humor.

   

  Sjove perspektiveringer

  Masser af sjovt perspektiverede vinklinger sørger for en helt særlig 70'er-filmoplevelse, komplet med nærbilleder af både bil- og menneskefjæs. I sandhed et drøn af en film, som alle actionfans bør unde sig selv at se.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1974, USA, Action, Krimi, Thriller, Biler på film, Road Movie, 93 min.

  Dansk titel: Skrappe Mary, skøre Larry
  Instr: John Hough Prod: Norman T. Herman Manus: Leigh Chapman, Antonio Santean Baseret på: roman af Richard Unekis Foto: Michael D. Margulies Klip: Christopher Holmes Mus: Jimmie Haskell