Diplomatie (2014)

  Hitlers guvernør i Paris, Dietrich von Cholitz, får i 1944 ordre til at udslette den franske hovedstad, men en svensk generalkonsul får ham på andre tanker.


  I INTIMKAMMERET

  "Diplomatie", denne tysk/franske koproduktion, byder på historisk interessante vinklinger og sætter én særlig begivenhed under lup: de afgørende timer, hvor Paris’ skæbne er lagt i hænderne på en nazistisk guvernør.

  Savner afveksling
  Det er dog ikke nogen gribende filmoplevelse; halvanden time i intimkammeret med von Cholitz og generalkonsul Nordling fungerer mest af alt som en teaterstykke med kun en anelse afveksling.

  To mænds kraftpræstationer
  Med en anelse mere perspektivering havde man kunnet tilføre nødvendig ilt og nerve. Nu er hele oplevelsen bundet op på to mænds kraftpræstationer, og både Niels Arestrup og André Dussollier yder da også de historiske begivenheder modspil.

  Et kammerspil
  Som det kammerspil, filmen er, er det dog vanskeligt at finde meget andet end ren 2. verdenskrigs-historisk tæft, personificeret i to mænd, der taler og taler i et intimkammer.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2014, Frankrig, Tyskland, Drama, Krig, Biografi, 84 min.

  Dansk titel: Diplomati
  Instr: Volker Schlöndorff Prod: Marc de Bayser, Frank Le Wita Manus: Cyril Gely, Volker Schlöndorff Foto: Michel Amathieu Klip: Virginie Bruant Mus: Jörg Lemberg