Kick-Ass 2 (2013)

  En gruppe autodidakte superhelte organiserer sig i kampen mod storbyens kriminalitet.


  HØJTBELAGT 2’ER

  Sammenhængende film:
  Kick-Ass (2010)
  Kick-Ass 2 (2013)

  Selveste Quentin Tarantino udråbte denne film som en af 2013s bedste. Til det kan man kun sige, alt er virkelig relativt.

  Ekstrem genrefilm
  Man forstår godt, med sit kendskab til Tarantinos præferencer, at "Kick-Ass 2" må ligge lige til hans søde tand, for det er en genrefilm med ekstremt koreograferet vold, pakket i en evig komisk distance.

  Ingen vellykket opfølger
  "Kick-Ass 2" er dog langt fra en vellykket opfølger, og dette er netop fordi, den er så ekstrem udi alle narrative facetter, at det bliver usmageligt.

  Stemningen ødelægges
  Det er slet ikke nødvendigt at kamme så meget over, og det ødelægger i hvert fald med sikkerhed den særlige farverigt ungdommelige stemning, som var kendetegnende ved 1’eren.

  Autodidakte superhelte
  En gruppe autodidakte superhelte vælger at organisere sig for bedre at kunne bekæmpe New Yorks kriminelle. Heriblandt Kick-Ass og Hit-Girl, selvom de begge må love deres far/værge, at de ikke længere trækker i superheltearbejdstøjet.

  Motherfucker stor mundfuld
  Den onde superskurk tager denne gang navneforandring til Motherfucker, og med masser af penge i ryggen bliver han lidt af en mundfuld for det nye team af helte.

  Bramfri dialog
  Masser af bramfri og ind imellem hylende morsom dialog. Særligt velfungerende er mobbetemaet, hvor Hit-Girl sættes på plads af gymnasiets snobber (inklusive dejligt vulgær tale).

  En udsøgt hævn
  Hit-Girl tager siden hævn med at udsætte pigerne for en særlig elektrobølgedims, der får de vakse duller til at ørle og skide på samme tid, foran alle de andre (!)

  Gode tiltag til jorden
  Generelt falder de gode tiltag dog til jorden i kraft af de megen usmagelige vold og det totalt pumpede lyd- og musikbillede, der ikke på noget tidspunkt har et roligt øjeblik. Jim Carrey er forfriskende i en anderledes nedtonet rolle som obersten "Stars and Stripes".  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2013, USA, Storbritannien, Japan, Action, Komedie, Teenagere, 103 min.

  Dansk titel: Kick-Ass 2
  Instr: Jeff Wadlow Prod: Adam Bohling, Tarquin Pack, Brad Pitt, David Reid Manus: Jeff Wadlow Baseret på: tegneserier af Mark Millar & John Romita Jr. Foto: Tim Maurice-Jones Klip: Eddie Hamilton Mus: Henry Jackman, Matthew Margeson