Nu er solen død (2015)

  En kvinde er netop startet i sit nye job som rengøringsassistent, da et tordenvejr skræmmer livet af hende og får tankerne til at løbe løbsk.


  GYS I ØJENHØJDE

  Daniel Bødker Sørensen vandt med denne lille gyser både prisen for bedste film og publikumsprisen ved Movie Battle under CPH PIX-filmfestivalen i 2015.

  Forkærlighed for det hårrejsende
  At Daniel har en forkærlighed for det hårrejsende så vi allerede i den overraskende og originale kortfilm, Korsveje (2012).

  Skræmt fra vid & sans
  "Nu er solen død" har Anette Støvelbæk i hovedrollen som den nystartede rengøringsassistent i en børnehave. Alene i mørket bliver hun skræmt fra vid og sans af en voldsom tordenfront, og måske er den knivbevæbnede voldsmand bare noget, hun bilder sig ind?

  Virkemiddels-gyser
  Kortfilmen er en lille virkemiddels-gyser, der har flair for det skræmmende i skæve vinkler. Således er det meste af filmen optaget af Støvelbæk selv, der er udstyret med et øjenhøjdekamera (som vi selvfølgelig ikke ser).

  Enkel formel
  Hér opstår der raffinementer, når vi fx ser Støvelbæk betragte sig selv i spejlet (uden kamera, naturligvis). Daniel Bødker Sørensen har virkelig gennemtænkt filmens enkle formel, der rent teknisk er flot udført.

  Glider af på overfladen
  Selve historien er mindre vellykket. Gysene opstår udelukkende som følge af den særlige og mystificerende kameravinkling, mens rengøringsassistentens mareridt (eller syner) glider jævnt af på overfladen.

  Fortaber sig i formen
  Med et både vellykket, overraskende og spidsfindigt humoristisk anslag er det ærgerligt, at det klassiske gys fortaber sig udelukkende i formen, komplet med skinger underlægningsmusik.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2015, Danmark/KortDok, Gyser, Thriller, 19 min.

  Dansk titel: Nu er solen død
  Instr: Daniel Bødker Sørensen Prod: Daniel Bødker Sørensen Manus: Daniel Bødker Sørensen Foto: Daniel Bødker Sørensen, Anette Støvelbæk Mus: Christian Tronhjem
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • CPH - Movie Battle: Best Slasher Film
  • CPH - Movie Battle: Audience Favorite