The Bone Collector (1999)

  En ung politikvinde kastes ud i en hardcore mordefterforskning, da en lammet ekspert udser hende til at gå i kølvandet på en New York-seriemorder.


  UDEN OVERRASKELSER

  Pænt mørk storbythriller med stærke stemninger: "The Bone Collector" har fingrene nede i massemordets honningkrukke, men garnerer samtidig begivenhederne lovlig meget med klichéer.


  En dygtig efterfølger
  Den unge politikvinde Amelia kommer på en massemordersag i hjertet af New York. Eksperten Lincoln Rhyme, der er lam efter en arbejdsskade, har nemlig udset sig hende som sin nye, dygtige efterfølger.

  Mystik og myrekryb
  Et langt stykke hen ad vejen er der mystik og myrekryb for alle pengene, når Amelia bevæger sig i kølvandet på den kompromisløse massemorder. Men som det næsten er ventet, belastes filmen af usandsynlighedernes overdrev - særligt udtalt i den frygtelige slutning.

  Stereotypt
  Historien har et par sprødt anderledes indfaldsvinkler, og idéen med den sengeliggende Rhyme fungerer forfriskende. Men i det store billede er ”The Bone Collector” meget stereotyp.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, USA, Thriller, Drama, Mystik, Seriemordere, 118 min.

  Dansk titel: The Bone Collector
  Instr: Phillip Noyce Prod: Martin Bregman, Michael Bregman, Louis A. Stroller Manus: Jeremy Iacone Baseret på: bog af Jeffery Deaver Foto: Dean Semler Klip: William Hoy Mus: Craig Armstrong