The Bone Collector (1999)

  En ung politikvinde kastes ud i en hardcore mordefterforskning, da en lammet ekspert udser hende til at gå i kølvandet på en new yorker-seriemorder.


  UDEN OVERRASKELSER

  Pænt mørk storbythriller med stærke stemninger: "The Bone Collector" har fingrene nede i massemordets honningkrukke men garnerer samtidig begivenhederne lovligt meget med klichéer.

  En dygtig efterfølger
  Den unge politikvinde Amelia kommer på en massemordersag i hjertet af New York. Eksperten Lincoln Rhyme, der er lam efter en arbejdsskade, har nemlig udset sig hende som sin nye dygtige efterfølger.

  Mystik & myrekryb
  Et langt stykke hen ad vejen er der mystik og myrekryb for alle pengene, når Amelia bevæger sig i kølvandet på den kompromisløse massemorder. Men som det næsten var ventet, belastes filmen af usandsynlighedernes overdrev - særligt udtalt i den frygtelige slutning.

  Stereotypt
  Historien har et par sprødt anderledes indfaldsvinkler, og idéen med den sengeliggende Rhyme fungerer forfriskende. Men i det store billede er ”The Bone Collector” meget stereotyp.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1999, USA, Canada, Thriller, Drama, Mystik, Seriemordere, 118 min.

  Dansk titel: The Bone Collector
  Instr: Phillip Noyce Prod: Martin Bregman, Michael Bregman, Louis A. Stroller Manus: Jeremy Iacone Baseret på: bog af Jeffery Deaver Foto: Dean Semler Klip: William Hoy Mus: Craig Armstrong