Generation Kill (2008)

  En gruppe amerikanske soldater forsøger at holde dampen oppe i både stilstand og kamp under Irak-krigen.


  ANTIKRIG KRIG

  Krigsdramatik nede på jorden: "Generation Kill" fortæller Irak-krigens historie uden at gå amok i geværløb og mortergranater. Det man hér er interesseret i, er at gå i kødet på de unge soldater.

  Kedeligt & dødbringende
  Og det fungerer flot. Miniserien kredser og kredser om en række amerikanske soldaters små og store opgaver under Irak-krigen. Og det er både kedeligt, frustrerende, angstprovokerende og dødbringende.

  Sammenholdet i fokus
  Det er sammenholdet, der er i fokus, og i nogle tilfælde manglen på samme. Det er ikke nogen drømmeopgave at være på skideren langt væk hjemmefra, i hvert fald ikke for alle. Og en journalist følger soldaterne i tykt og tyndt, så hverdagslivet i det tørre Mellemøsten kan blive til artikler eller en bog.

  Spændingen opretholdes
  Serien opretholder effektivt en spænding, der måske aldrig rigtig udløses, men som ikke desto mindre holder seeren fast i et jerngreb. Man ved jo aldrig, hvornår landminerne eksploderer.

  Bredspekret persongalleri
  Fascinerende bredspektret i sit persongalleri, hvor mange af de unge soldater gør en flot og troværdig figur i det udtalt indspiste krigsmiljø.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024