Continuer (2018)

  Mor og teenagesøn er på ridetur gennem Kirgisistan - en tur, sønnen er tvunget med på, fordi han netop er blevet smidt ud af skolen.


  SÅ TIL HEST

  Dysfunktionaliteten kender ingen grænser hos teenagesønnike Samuel, som han surmulende og techno-lyttende gør oprør mod sin mor - til hest i den kirgisiske ingenmandsland. De to har altid haft et vanskeligt forhold, og moderen har tvunget sønnen med på turen (langt væk hjemmefra Frankrig), som en slags dannelsesrejse ovenpå at være blevet smidt ud af skolen.

   

  Ud af det blå

  Denne historie vokser ud af det blå. Instruktør Joachim Lafosse giver ingen forhistorie til mor og søn i sin filmatisering af Laurent Mauvigniers roman. Og det er ikke ubetinget vellykket - for "Continuer" har ikke gennemslagskraften til at forme en troværdig (opblødning af) dysfunktionalitet på knap halvanden time.

   

  Kirgisisk landskabsmagi

  Smukke kirgisiske landskaber er der til gengæld mange af, og det er filmens redning. Når der er allermest ro på fortællestilen - og den desværre sovset sentimentale underlægningsmusik helt udelades - opstår der landskabsmagi af episke dimensioner.

   

  Indre og ydre ro

  Enkelte scener er helt unødvendigt lange - og her tænkes ikke på ride- og stilhedsscenerne, som har nok værdi i deres egen indre og ydre ro. En aparte dans-til-dårlig-ghettoblaster-musik-scene hen imod slutningen er trukket ud i det uendelige, kun for at kulminere i en af filmens mest aparte utroværdige raseri-udladninger.

   

  Til tider konstrueret

  Samspillet mellem Virginie Efira og Kacey Mottet Klein er fint, men gnisterne springer ikke. Hertil er opbakningen fra filmens stemning som hele ikke tilstrækkelig, og dygtige optrin drukner i det til tider konstruerede. Mottet Klein var i øvrigt anderledes funklende - og troværdig - som 17-årig nyforelsket i Andre Techines Quand on a 17 ans (2016).  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2018, Belgien, Frankrig, Drama, Teenagere, Dyr på film, 84 min.

  Dansk titel: Keep Going
  Instr: John Lafia Manus: Joachim Lafosse Baseret på: roman af Laurent Mauvignier Foto: Jean-François Hensgens Klip: Yann Dedet
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • CPH - Politikens Publikumspris-nominering