Flyvere i natten (2014)

    En niårig dreng bor alene med sin alkoholiserede far i provinsen og må ofte være den ansvarsfulde voksne.


    UDEN VINGER

    Ingen beskyttende vinger: Niårige Valdemar lærer alt for tidligt at være den voksne, for hans far drikker tæt og er ikke altid lige tilregnelig, selvom kærligheden til sønnen er oprigtig nok.

    Tidligt voksen
    Valdemar tager for alvor affære, da han mistænker en sundhedsplejerske for at ville tvangsfjerne ham fra sin far på gården langt ude på landet.

    Visuelle kvaliteter
    Tobias Gundorff Boesens halvtimelange kortfilm rummer markante visuelle kvaliteter, der bidrager til at fortætte den i forvejen mørke og dramatiske historie.

    Skærende kontraster
    Inddragelsen af landidyllen ligger lige til højrebenet som en skærende kontrast til alkohol- og svigt-tematikken, samtidig med at de isolerede rammer forstærker fraværet af omsorg.

    Sarte nærbilleder
    Og i sarte nærbilleder af naturen formes en idyllens distance til væltende ølflasker på beskidte væg-til-væg-tæpper.

    Alkoholtåger
    Søren Malling yder et fint portræt som den undertrøjeklædte drukkenbolt med kærlighed gennem alkoholtågerne, og Pelle Falk Krusbæk er et lille fund som den alt for tidligt voksne Valdemar.

    Skær
    En lidt hidsig brug af underlægningsmusik skærer i en ellers ærlig fortællestil, ligesom de kreative drømmesekvenser mere forsvinder i en rodekasse end bidrager til filmens identitet.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, Danmark/KortDok, Drama, Børn på film, 37 min.

    Dansk titel: Flyvere i natten
    Instr: Tobias Gundorff Boesen Prod: Anders Wøldike Schmith Manus: Tobias Gundorff Boesen, Jacob Katz Hansen, Tommy Oksen Foto: Lis Dyre Klip: Linda Man Mus: Christian Rohde-Lindinger
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • RB-N - Bedste lange fiktion/animationsfilm